Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ελλάδα: Από ΑΠΕ το 80% της ηλεκτροπαραγωγής στα επόμενα 6 χρόνια

Ελλάδα: Από ΑΠΕ το 80% της ηλεκτροπαραγωγής στα επόμενα 6 χρόνια

Μεγάλο «στοίχημα» για την ελληνική κοινωνία αποτελεί η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, με τον βασικότερο στόχο να εστιάζει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό 80% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα στα επόμενα 6 χρόνια.

0
w13 202301tsakiris
Διαφήμιση

Το «στίγμα» για την πλήρη στροφή της χώρας μας προς την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» ήταν από τις πρώτες εμβληματικές προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 για την οποία υπήρξε σημαντική ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις και ανέφερε ότι πρέπει να μένουμε προσηλωμένοι στην μεγάλη εικόνα του στόχου που θέλουμε να επιτύχουμε για την πράσινη και ψηφιακή οικονομία και όχι στα προβλήματα που εμφανίζονται στην διαδρομή.
Οι υπόλοιποι ομιλητές στο πάνελ υπογράμμισαν την σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην πορεία μετάβασης και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη προσαρμογή, την ανάγκη αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων και την ανάγκη άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO και ιδρυτής του Kariera.gr, ο Διονύσης Τσίτος διευθύνων σύμβουλος της Volton, ο καθηγητής Αλέξανδρος Κρητικός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής του Entrepreneurship Research Group του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου DIW, ο Γιάννης Σπυρόπουλος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ο Θανάσης Μητσάκος, επικεφαλής του Τμήματος Επιθεωρήσεων Πληροφοριακών Συστημάτων στην TUV Austria Hellas και Γιώργος Πέτσης, γενικός διευθυντής DPort Services.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίτος ανέφερε ότι σε περίπου δέκα μέρες η Volton θα υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας της με την Vodafone για την τηλεφωνία ενώ η εταιρεία εξετάσει και νέες αγορές όπως της Κύπρου.

Διαφήμιση