Αρχική Ειδήσεις Διαδικτυακές διαλέξεις για την ελληνική γλώσσα

Διαδικτυακές διαλέξεις για την ελληνική γλώσσα

Οι διαδικτυακές διαλέξεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πενταετούς ς μνημονίου  συνεργασίας για την ελληνομάθεια το οποίο υπεγράφη ανάμεσα στα Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

0
ΚΈΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΉς ΓΛΏΣΣΑς
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διαδικτυακές διαλέξεις για την ελληνική γλώσσα διοργανώνει για τέσσερις Δευτέρες μέσα στην Άνοιξη αλλά και στην καρδιά του καλοκαιριού το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 

Οι διαλέξεις  εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) ιστορία της γλώσσας, (β) λεξικογραφία και (γ) κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

ΕΥΚΛΕΊΔΗς ΦΩΤΟ
Το Ελληνικό αλφάβητο των 24 γραμμάτων το συνέταξαν κατόπιν εντολής του άρχοντα των Αθηνών, Ευκλείδη, το έτος 403 π.Χ. με σκοπό να ενοποιήσει όλα τα Αλφάβητα του Ελληνικού χώρου.

Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live, ενώ τα βίντεο των διαλέξεων θα αναρτώνται στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre

Οι πρώτες τέσσερις διαλέξεις το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 ετήσιες διαδικτυακές διαλέξεις- θα μεταδοθούν σύμφωνα με το  εξής  πρόγραμμα:

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 και ώρα 18.00 Καθ. Νικόλαος Παντελίδης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) «Η ελληνική γλώσσα κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821»

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023 και ώρα 18.00 Καθ. Γεώργιος Παπαναστασίου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) «Το λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας»

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 και ώρα 18.00 Καθ. Mark Janse (Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο) «Η ελληνική γλώσσα της Μικράς Ασίας»

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 και ώρα 18.00 Καθ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Ακαδημία Αθηνών) «Το λεξικογραφικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Αθηνών»

Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτατιστική Αρχή: 11 χωριά-διαμάντια με μηδέν κατοίκους!
Επόμενο άρθροΜετρό Θεσσαλονίκης: Στο …σπίτι τους επιστρέφουν τα αρχαία