Αρχική Ειδήσεις Βιβλίο: «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» – 80 σπουδαίοι άνθρωποι γράφουν για...

Βιβλίο: «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» – 80 σπουδαίοι άνθρωποι γράφουν για το Νόημα της Ζωής

Αν μπορούσατε να γράψετε ένα γράμμα στον νεότερο εαυτό σας, τι θα του λέγατε;

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Letters scaled
Εικόνα: Key Books
Διαφήμιση

Όσο σπουδαία και λαμπερή αν είναι μια προσωπικότητα σήμερα, κάποτε υπήρξε ένα δεκαεξάχρονο παιδί με όνειρα, φόβους και ανησυχίες. Και μετά μεγάλωσε.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πριν από μερικά χρόνια, το βρετανικό περιοδικό The Big Issue ζήτησε από μερικές από τις πιο γνωστές κι ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του θεάματος, της πολιτικής, του αθλητισμού, της γαστρονομίας και των επιχειρήσεων να δώσουν συμβουλές, να δώσουν ελπίδες και να μοιραστούν μερικές αστείες με τους νεότερους εαυτούς τους. Όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα, ανοίχτηκαν όπως δεν είχαν ανοιχτεί ποτέ και αναλογιζόμενοι τη μέχρι τώρα ζωή τους, μίλησαν για τον εαυτό τους και τις σκέψεις τους, άλλοτε με στοργή, συμπάθεια και άλλοτε με κριτική διάθεση και δυσπιστία.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το βιβλίο όπου 80 σπουδαίοι άνθρωποι, παγκοσμίως αναγνωρισμένοι για το έργο τους, γράφουν ένα γράμμα στον νεότερο εαυτό τους, σε εκείνο το παιδί που υπήρξαν και που τότε ξεκινούσε τη ζωή του και έψαχνε να βρει τον δικό του δρόμο στη ζωή.  Τι θα το συμβούλευαν; Θα ακολουθούσαν το ίδιο μονοπάτι; Θα άλλαζαν συνήθειες, συντρόφους, επιλογές και  συνοδοιπόρους ή μήπως θα ήθελαν να διαγράψουν κάποια κεφάλαια της ιστορίας τους; Τι έμαθαν, τελικά, από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες τους;

LettersBlog 1
Εικόνα: Key Books

Ο Paul McCartney αποκαλύπτει το πώς βρήκε έμπνευση, η Olivia Colman για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτοπεποίθησης, ο Mo Farah για τη σημασία της ήττας, η Arianna Huffington για το πώς να ανανωρίζουμε τα κίνητρά μας, ο Jamie Oliver για το πώς να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και πολλοί άλλοι, όπως ο Rod Stewart, η Margaret Atwood, ο Buzz Aldrin, ο David Cameron, ο Eddie Izzard, ο Desmond Tutu, ο Neil Gaiman, ο Ian McEwan, ο Michael Palin, η Melanie C, ο Tim Peake, η Dionne Warwick, ο Ewan McGregor και πολλοί άλλοι καταθέτουν το απόσταγμα σοφίας που τους χάρισε μία γεμάτη ζωή.

Το «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» είναι μια αληθινά εμπνευσμένη και αληθινή ματιά στη γνώση που φέρνει ο χρόνος και η εμπειρία. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Jane Graham είναι η αρχισυντάκτρια της στήλης βιβλίου του The Big Issue. Έχει εργαστεί ως παραγωγός/ρεπόρτερ για τα BBC Radio 1, 3 και 4, καθώς και για το Radio Ulster. Ως δημοσιογράφος και εκφωνήτρια έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το BBC, τον Guardian, το Uncut και το The LA Review of Books. Κάνει συνεντεύξεις για τη στήλη «Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου» του The Big Issue από το ξεκίνημά της, το 2007.

The Big Issue

Το The Big Issue είναι ένα βραβευμένο περιοδικό που προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, δίνοντάς τους μερίδιο από τα κέρδη των πωλήσεων. Από την ίδρυσή του, το 1991, μέχρι σήμερα, το περιοδικό έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα. Η εταιρεία διαθέτει επίσης επενδυτικό παράρτημα, την Big Issue Invest, που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών πρωτοβουλιών και φιλανθρωπικών οργανώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έναν ανεξάρτητα χρηματοδοτούμενο φιλανθρωπικό φορέα, τον The Big Issue Foundation, με σκοπό την αντιμετώπιση των θεμελιωδών θεμάτων που συνδέονται με τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό.

ΤΙΤΛΟΣ: Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Jane Graham
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ιλάειρα Διονυσοπούλου
ΕΚΔΟΤΗΣ: Key Books
ΣΕΛ.:408
ΤΙΜΗ: 16.90 €

 

Διαφήμιση