Αρχική Ελλάδα Τραγωδία Τέμπη: Η Ελλαδα πενθεί και διαδηλώνει με οργή

Τραγωδία Τέμπη: Η Ελλαδα πενθεί και διαδηλώνει με οργή

0
Πορεια διαμαρτυρίας διαδήλωση Αθήνα
Διαφήμιση

Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα, Χαλκίδα Ρέθυμνο Καρδίτσα Σύρος Βόλος …Όλη η Ελλάδα πενθεί και διαδηλώνει οργισμένη ένα ηχηρό «Ποτέ ξανά»… τραγωδία.

Η λαϊκή οργή για τον άδικο χαμό 57 νέων ανθρώπων στις ράγες του σιδηροδρόμου στα Τέμπη έγινε λαοθάλασσα διαμαρτυρίας με τις πλέον μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών!

Μόνο στην Αθήνα υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 60.000,  από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα.

Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος εργατικών σωματείων, φορέων, οργανώσεων της Αριστεράς, φοιτητές, μαθητές, με κεντρικό  σύνθημα: «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη»Οι συγκεντρωμένοι.απαιτούν επίσης «Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων» και συνθημα: «8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε» .

“Αποδείχθηκε ότι για αυτούς που κυβερνούν όλοι εμείς είμαστε αναλώσιμοι» κατήγγειλε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος του Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των σωματείων, που «δεν βρήκαν απέναντι τους μόνο κλειστά αυτιά, αλλά και αποφάσεις που έβγαζαν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και υποχρεωτικές μετατάξεις 3.500 εργαζομένων το 2010».

Πανώ διαδήλωση για τα τέμπη
Απεργιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, με κύριο αίτημα είναι να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

«Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται για αυτό το έγκλημα», τόνισε.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι γεμάτος οργή και αγανάκτηση», είπε ο Ηλίας Τρεβλός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, και κάλεσε η δικαιολογημένη οργή να γίνει αγώνας. «Παλεύουμε για να μην είμαστε το λάδι στη μηχανή του κέρδους», σημείωσε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

«Θέλουμε εργασία με ασφάλεια, θέλουμε ζωή με ασφάλεια», τόνισε.

viberoreia

Διαδηλωτες με κόκκινα χέρια και λευκά ρούχα αναπαριστούσαν την τραγωδία και άλλοι κρατουσαν ταμπλώ με τις φωτογραφίες θυμάτων.

Στο μεταξύ και έως το τέλος της ημέρας ταυτοποιήθηκε άλλο ένα θυμα. Ο…θλιβερός αριθμός ανέβηκε στους 56 και απομένει η ταυτοποίηση ενός ακόμη θύματος

Διαφήμιση