Αρχική Κόσμος Τόκιο: Νωρίτερα άνθισαν φέτος οι κερασιές – Ένας πολύ ζεστός Μάρτιος

Τόκιο: Νωρίτερα άνθισαν φέτος οι κερασιές – Ένας πολύ ζεστός Μάρτιος

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Διαφήμιση

Ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας για τις περίφημες κερασιές της Ιαπωνίας, που φέτος άνθισαν δέκα μέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο. Η πρώιμη ανθοφορία επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και συνδέεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα όμορφα ροζ και λευκά λουλούδια είχαν και πάλι φανεί από νωρίς στο Τόκιο το 2020 και το 2021, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία (JMA), η οποία στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία 70 ετών για το θέμα αυτό. Πέρυσι τα μπουμπούκια των κερασιών είχαν αρχίσει να ανοίγουν έξι ημέρες αργότερα. «Είχαμε πολλές ζεστές μέρες τον Μάρτιο» μέχρι τώρα» δήλωσε αξιωματούχος της JMA, μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα του Τόκιο, θέλοντας να εξηγήσει τον πρώιμο χαρακτήρα του φαινομένου.

Φωτογραφία: Don Kawahigashi / unsplash

Ο ερχομός της άνοιξης

Η ανθοφορία των κερασιών είναι μια μεγάλη παράδοση για την Ιαπωνία που συνδέεται με τον θαυμασμό της φύσης και των νέων λουλουδιών και συνδυάζεται με τα πικ νικ στη φύση με την οικογένεια και τους φίλους. Πρόκειται για ένα γεγονός που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πολίτες σε όλη τη χώρα. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανταγωνίζονται σε προβλέψεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμά της σε όλο το αρχιπέλαγος και καλύπτουν κάθε χρόνο την περίοδο που ανθίζουν οι κερασιές με ενθουσιασμό.

Η πανδημία της COVID-19 είχε ρίξει τη σκιά της στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «χανάμι» (η ανθοφορία των κερασιών) μεταξύ του 2020 και του 2022, ενώ οι ιαπωνικές αρχές συνιστούσαν να αποφεύγονται οι εορταστικές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Ως εκ τούτου το φετινό «χανάμι» θα είναι το πρώτο που θα μπορέσουν να γιορτάσουν οι Ιάπωνες χωρίς περιορισμούς από το 2019. Επίσης θα είναι το πρώτο σε τέσσερα χρόνια που θα μπορέσουν να χαρούν και ξένοι τουρίστες, καθώς η Ιαπωνία είχε κλείσει τα σύνορά της μεταξύ του 2020 και του 2022 λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Διαφήμιση