Αρχική Περιβάλλον Σάββατο 25 Μαρτίου: Κλείνουμε τα φώτα για την ώρα της Γης

Σάββατο 25 Μαρτίου: Κλείνουμε τα φώτα για την ώρα της Γης

Μια συμβολική ώρα για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
άθληση - αθλητικές - φύση - περιβάλλον
Διαφήμιση

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 20:30 και για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του πλανήτη.

Για μια ώρα, εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις φωνές και τις πράξεις τους για μία ώρα, τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.

Η ανακοίνωση της WWF

«Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση. Φέτος, στην Ώρα της Γης στείλε μαζί μας το δικό σου ηχηρό και παγκόσμιο μήνυμα: η σημαντικότερη ώρα για τη φύση και την επιβίωσή μας είναι τώρα! Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο.

Έχουμε δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως τα είδη έχουν μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει καθημερινότητά μας με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες. Αν θέλουμε να γυρίσουμε τον διακόπτη, δεν αρκεί να προστατέψουμε όση φύση μας έχει απομείνει ζωντανή. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποκαταστήσουμε όσα η ανθρωπότητα έχει καταστρέψει και να γιατρέψουμε τις πληγές.

Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση!

eh new logo 776787

Από τις αναδασώσεις και τα 15.000 δέντρα που ήδη φυτέψαμε μαζί φέτος στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, μέχρι τα απλά – συμβολικά ή μη – πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα με παρέα ή μόνοι μας, η Ώρα της Γης είναι ώρα για δράση και η δράση έχει ήδη ξεκινήσει.  Μην χάνεις άλλο χρόνο. Πάρε μέρος τώρα στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία για τον πλανήτη και μάθε πώς μπορείς κι εσύ να δώσεις ξανά ζωή στη φύση και να γυρίσουμε μαζί τους δείκτες του ρολογιού μας στη μεγαλύτερη ώρα για τη Γη!»

Αεροδρόμιο

Η Ώρα της Γης στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει για δωδέκατη χρονιά «παρών» στην «Ώρα της Γης».

Το αεροδρόμιο της Αθήνας σε μια συμβολική κίνηση, θα διακόψει τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, σβήνοντας τα φώτα και συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF «η Ώρα της Γης». Στο ίδιο διάστημα  θα μειωθεί και  ο φωτισμός στα κτίρια του αεροδρομίου, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους της υποδομής.

Ανακοινώσεις θα γίνονται συνεχώς στον κεντρικό αεροσταθμό για την ενημέρωση του κοινού για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και την ενεργό συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Τέλος, σε οθόνες του κεντρικού αεροσταθμού θα προβάλλεται το επίσημο video του Earth Hour.

Παράλληλα, ο ΔΑΑ ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμβάλει ατομικά στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι. Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, συμμετέχουν επίσης  η εταιρεία καυσίμων Shell, το ξενοδοχείο Sofitel, και πολλά άλλα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.

Διαφήμιση