Αρχική Μεταφορές Πάτρα: Έτοιμο προς λειτουργία του υδατοδρόμιο – Πτήσεις προς Αθήνα, Κέρκυρα,...

Πάτρα: Έτοιμο προς λειτουργία του υδατοδρόμιο – Πτήσεις προς Αθήνα, Κέρκυρα, Σπέτσες, Πύλο και Κεφαλονιά

Η Πάτρα γίνεται το τρίτο πλήρες αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, μετά τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΛΩΤΗΣ ΣΤΟ ΥΔ ΠΑΤΡΑΣ(1)
Διαφήμιση

Έτοιμο προς λειτουργία είναι το υδατοδρόμιο στην Πάτρα, καθώς κατόπιν επιθεώρησης από την αρμόδια Επιτροπή Υδατοδρομίων, επικαιροποιήθηκε η άδειά του.

Η Πάτρα γίνεται το τρίτο πλήρες αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο, μετά τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Η εταιρεία GRECIAN AIR SEAPLANES, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Κοινοτικού Αερομεταφορέα (AOC) για πτήσεις υδροπλάνων, έχει συμπεριλάβει την Πάτρα στο δίκτυο προορισμών που θα εξυπηρετεί προγραμματίζοντας να την συνδέει με τα νησιά του Ιονίου, με παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, με νησιά του Αργοσαρωνικού και άλλα νησιά όπου θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια.

Ενδεικτικά, οι χρόνοι πτήσεων με Υδροπλάνο από το Υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι:

  • Προς την Αθήνα: 45 λεπτά
  • Προς την Κέρκυρα: 55 λεπτά
  • Προς τις Σπέτσες: 42 λεπτά
  • Προς την Πύλο: 38 λεπτά
  • Προς την Κεφαλονιά: 28 λεπτά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΔ ΠΑΤΡΑΣ(1)

Με αφορμή την επιθεώρηση του Υδατοδρομίου Πατρών ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ Παναγιώτης Τσώνης δηλωσε: «Το τελικό στάδιο ώστε το υδατοδρόμιο της Πάτρας να είναι πλήρως αδειοδοτήμενο υδατοδρόμιο, το πρώτο πανελλαδικώς είναι γεγονός! Έχουμε εργαστεί πολύ για αυτήν την θετική πορεία του έργου και σε συνεργασία με το μετοχικό σχήμα ευελπιστούμε ότι ο ερχομός των υδροπλάνων ξανά στην πόλη μας θα μεγιστοποιήσει το brand name της, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Πάτρα αλλά και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Τάσος Γκόβας ανέφερε: «Η Πάτρα με την επικαιροποίηση της αδειοδότησης του Υδατοδρομίου αποκτά μια πρωτοποριακή πύλη εισόδου στο λιμάνι της. Το Υδατοδρόμιο Πάτρας, ως το κεντρικό Υδατοδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, θα αποτελέσει τον «οδηγό» για να δημιουργηθεί ένα εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου γεγονός που θα επιτρέψει την γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών με πτήσεις υδροπλάνων» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόβας.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο῾Η μετοχή παθητικοῦ παρακειμένου καί ὁ… ἀρχοντοχωριάτης τοῦ Μολιέρου
Επόμενο άρθροΒιώσιμη Αστική Κινητικότητα και Ποδηλατικός Τουρισμός