Αρχική Ειδήσεις Μισισιπή: Βιβλική καταστροφή απο φονικό ανεμοστρόβιλο

Μισισιπή: Βιβλική καταστροφή απο φονικό ανεμοστρόβιλο

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media και των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

0
Μισσισιπι τυφώνας
Διαφήμιση

Βιβλική καταστροφή άφησε στο πέρασμά του ο φονικός ανεμοστρόβιλος που έπληξε τη νύχτα της Παρασκευής την πολιτεία του Μισισιπή στις νότιες ΗΠΑ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες άστεγους, καθώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν. Μεταξύ των θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο ένα μωρό με τον μπαμπά του ενώ τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μία ζώνη καταστροφής μήκους 100 χιλιομέτρων στην περιοχή του Σίλβερ Σίτι, στο δυτικό τμήμα της Πολιτείας. 

Ισοπεδώθηκαν  οικοδομικά τετράγωνα

ΜΙΣΣΙΣΙΠΊ 3

Ολόκληρες συνοικίες ισοπεδώθηκαν, δέντρα κόπηκαν στα δύο, οχήματα διαλύθηκαν, μόλις σε 8 λεπτά, όσα διήρκεσε ο φονικός ανεμοστρόβιλος. Μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, ο δήμαρχος του Ρόλινγκ Φορκ Έλντριτζ Γουόκερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πόλη μου χάθηκε», ενώ σε μια προσπάθεια να δώσει κουράγιο στους πολίτες συμπλήρωσε: «Αλλά είμαστε ανθεκτικοί και θα επιστρέψουμε δυνατοί». Το CNN μετέδωσε ότι η κωμόπολη του Ρόλινγκ Φορκ έχει καταστραφεί ολοσχερώς. «Είναι μια τραγωδία», έγραψε στο Twitter ο Τέιτ Ριβς κυβερνήτης του Μισισιπή, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές ζημιές».

«Η κλίμακα των απωλειών και των καταστροφών είναι εμφανής σε όλες τις πληγείσες περιοχές», εξήγησε ο Ριβς αφού μετέβη στο Σίλβερ Σίτι, μία από τις πόλεις που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τους ανεμοστρόβιλους.

Μισσισιπι τυφώνας 2

Συγκλονισμένος απο τον φονικό ανεμοστρόβιλο στο Μισισιπή  ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να στηθούν προσωρινά καταλύματα, να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και να δοθούν δάνεια με μειωμένα επιτόκια για την κάλυψη των μη ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Τουλάχιστον 4.800 κάτοικοι έμειναν χωρίς  ηλεκτρικό ρεύμα στον Μισισιπή και σχεδόν 11.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη γειτονική Αλαμπάμα. Στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν επίσης έντονες καταιγίδες, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του όταν ανατράπηκε το τροχόσπιτό του, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μόργκαν. Οι ανεμοστρόβιλοι, ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που δεν μπορεί να προβλεφθεί, είναι συχνοί στις ΗΠΑ, κυρίως στις κεντρικές και νότιες πολιτείες. Τον Δεκέμβριο του 2021 περίπου 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων στο Κεντάκι.

Διαφήμιση