Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια ΕΟΤ: Θετικά μηνύματα από την αγορά της Ρουμανίας για το 2023

ΕΟΤ: Θετικά μηνύματα από την αγορά της Ρουμανίας για το 2023

Οι φετινές κρατήσεις από τη Ρουμανία είναι ήδη καλύτερες από πέρυσι και σε υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Φωτό 1 Pavilion
Διαφήμιση

Ιδιαιτέρως θετικά ήταν τα μηνύματα που εισέπραξε ο ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική περίοδο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTRI Ρουμανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας, η Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει κατά την τουριστική περίοδο του 2023, καθώς οι κρατήσεις είναι ήδη καλύτερες από πέρυσι και σε υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 108 τμ και 12 συνεκθέτες (Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Κρήτης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Τρικάλων και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Grecotel και Zeus International).

Φωτό 3 Pavilion 2

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας διοργάνωσε σειρά δράσεων στο περίπτερο του ΕΟΤ, οι οποίες για άλλη μία χρονιά κατέστησαν την Ελλάδα επίκεντρο του ενδιαφέροντος κοινού και επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την έκθεση. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη εκδήλωση επαγγελματικών συναντήσεων (B2B) διάρκειας τεσσάρων ωρών, με τη συμμετοχή περίπου 80 τουριστικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, η οποία αποτέλεσε το μεγαλύτερο επιχειρηματικό-επαγγελματικό γεγονός της έκθεσης.

Οι άλλες δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας ανέδειξαν την Ελλάδα και τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ρουμανίας και περιελάμβαναν ρεπορτάζ στο περίπτερο του ΕΟΤ από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας (κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR, το πρώτο στη γενική τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο Antena 1, το Prima Tv και το δεύτερο στην κατηγορία των ειδησεογραφικών δικτύων Realitatea Plus) μετά από σχετική πρόσκληση του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας.

 

 

Διαφήμιση