Αρχική Ειδήσεις Ελβετία: Σύγκρουση 2 τρένων με διαφορά μισής ώρας

Ελβετία: Σύγκρουση 2 τρένων με διαφορά μισής ώρας

0
Τρένο ελβετία
Διαφήμιση

Στιγμές πανικού έζησαν οι επιβάτες δυο τρένων στην Ελβετία όταν δύο αμαξοστοιχίες εκτροχιάστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί από τους  επιβαίνοντες.

Με διαφορά μισής ώρας συγκρούστηκαν τα 2 τρένα

Πιο αναλυτικά, δύο περιφερειακά τρένα εκτροχιάστηκαν, την Παρασκευή, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο και με διαφορά μισής περίπου ώρας, βόρεια της Βέρνης.
Το ένα περιστατικό αφορά τρένο στο Λούσερτς και το άλλο σε αμαξοστοιχία που κινείτο στη διοικητική περιφέρεια Bern-Mittelland στο Καντόνι της Βέρνης. Στο πρώτο περιστατικό παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν τουλάχιστον 12, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ανησυχία.

train-1

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Βέρνης, το ατύχημα στο Λούσερτς σημειώθηκε γύρω στις 16:30, τοπική ώρα, στη γραμμή Biel-Täuffelen-Anet, με πολλά βαγόνια να πέφτουν στα πλάγια.

Το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό τμήμα έκλεισε , με πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00, τοπική ώρα, με την ανατροπή μέρους της αμαξοστοιχίας να οδηγεί σε ακυρώσεις δρομολογίων. Στην περιοχή, όπου έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι, έσπευσαν διασώστες για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Κακοκαιρία με 5000 κεραυνούς

Αξίζει να αναφερθεί ότι ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελβετία, καθώς θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν αρκετές περιοχές. Οι ριπές, μάλιστα, έφταναν έως και τα 122 χλμ την ώρα, ενω από το πρωί, της Παρασκευής η μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας κατέγραψε πάνω από 5.000 κεραυνούς.
Η κακοκαιρία στην Ελβετία προέρχεται από την καταιγίδα Mathis που επελαύνει σε μεγάλο μέρος της Βρετανίας, προκαλώντας ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Πρόκειται για την επίδραση της καταιγίδας Mathis, ενός συστήματος χαμηλών πιέσεων που προέρχεται από τις Βρετανικές Νήσους και φέρνει βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία
Οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες εκτροχιασμών συνεχίζονται.

Διαφήμιση