Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Το μενού της Καθαράς Δευτέρας

Το μενού της Καθαράς Δευτέρας

0
mediocre studio WgkyYIxOfJ8 unsplash
Διαφήμιση

Η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας σηματοδοτεί το τέλος της Αποκριάς και των βακχικών γιορτών και την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής που μας οδηγεί στο Πάσχα. Η ονομασία της είναι η προτροπή να “καθαρίσουμε σώμα και πνεύμα” από τις ατασθαλίες και να πορευθούμε προς το Πάσχα.

Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με χαμόγελα, τραγούδια, το πέταγμα του χαρταετού και με σαρακοστιανά εδέσματα. Το Μαμα Πειναω στρώνει το τραπέζι και σας προτείνει νόστιμες σαρακοστιανές συνταγές.

Δείτε ακόμα: τραγανά και πανεύκολα τηγανητά καλαμαράκια!

Σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς λαγάνα και ταραμοσαλάτα δεν γίνεται. Φτιάχνουμε μια παραδοσιακή ταραμοσαλάτα από άσπρο ταραμά και λαγάνα με άφθονο σουσάμι. Τουρσιά, ταραμοκεφτέδες, καβουροκεφτέδες, ντολμαδάκια γιαλαντζί και φασόλια μαυρομάτικα ανοίγουν την όρεξη με τον καλύτερο τρόπο και συνοδεύουν εξαιρετικά το κρασί, το τσίπουρο ή το ουζάκι μας.

Δείτε ακόμα: η ωραιότερη γαριδομακαρονάδα

 

 

Δείτε ακόμα: λαχταριστό γιουβέτσι με χταπόδι και κόκκινο κρασί

 

Στο τραπέζι της Σαρακοστής είναι απαραίτητο να υπάρχει τουλάχιστον ένα πιάτο με θαλασσινά. Καλαμαράκια τηγανητά, σουπιές στην κατσαρόλα κοκκινιστές, γαριδομακαρονάδα, μύδια ψητά, χταπόδι βραστό, χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, γιουβετσάκι με διάφορα θαλασσινά και γαρίδες σουβλάκι σε πικάντικη μαρινάδα είναι οι προτάσεις μας για μια νόστιμη και χορτάτη Καθαρά Δευτέρα.

 

Δείτε ακόμα: ο πιο νόστιμος χαλβάς

 

Δείτε ακόμα: πεντανόστιμα νηστίσιμα ταχινοπιτάκια

 

Και για το τέλος, προσφέρουμε παραδοσιακό χαλβά, που έχει την πρωτοκαθεδρία στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, χαλβά με σοκολάτα ή μια μους κακάο με χαλβά.

Καλά Κούλουμα και Καλή Σαρακοστή!

Διαφήμιση