Αρχική Ελλάδα Πτώση Phantom: Θρήνος και για τον κυβερνήτη, Στάθη Τσιτλακίδη

Πτώση Phantom: Θρήνος και για τον κυβερνήτη, Στάθη Τσιτλακίδη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI) - Τσιτλακίδη
Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας του αγνοούμενου Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη. (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Με την ανακοίνωση του ΓΕΑ που επιβεβαιώνει τον θάνατο του δεύτερου πιλότου του Phantom F-4, Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη γράφεται ο τραγικός επίλογος του δυστυχήματος που κόστισε την ζωή και στον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

«Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος Phantom F-4 κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου, ενώ την ίδια μέρα είχε ανασυρθεί νεκρός ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ής Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας του αγνοούμενου Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη. (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI)

Διαβάστε επίσης: Πτώση F-4 Phantom: Θρήνος για τον 29χρονο συγκυβερνήτη

Στο σπίτι του Σμηναγού ο ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος

Την οικογένεια του αγνοούμενου Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, που ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom, επισκέφθηκε νωρίτερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος, με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα οι δύο στρατιωτικοί ταξίδεψαν στην Αρκαδία όπου βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Τουρούτσικα προκειμένου να τους συλλυπηθούν για την απώλεια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ.

Την Πέμπτη η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Αύριο Πέμπτη 2 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, όπως δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.

Σήμερα, οι γονείς του συγκυβερνήτη Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα καλούνται για αναγνώριση του γιου τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, δεν θα παραστεί.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας του θανόντα Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι σίγουρος ότι ο γιος του, που ήταν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, δεν θα ήθελε να τον αποκαλούν «ήρωα» και ζήτησε να σταματήσει ο κόσμος να τον μνημονεύει με αυτό τον τρόπο.

Παράλληλα, μίλησε για την αγάπη του γιου του για την αεροπορία, ενώ δήλωσε ότι στην επίσκεψη που δέχθηκε χθες από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, δεν του εξήγησαν τις συνθήκες του ατυχήματος καθώς περιμένουν το πόρισμα. Αλλά, όπως τόνισε, είναι το τελευταίο που θέλει να μάθει.

Ο πατέρας του Υποσμηναγού μίλησε και για τη στιγμή που έμαθε για την πτώση του μαχητικού, τονίζοντας ότι «όταν ακούσαμε ότι έπεσε αεροπλάνο από ένστικτο ήξερα ότι είναι ο γιος μου», ενώ αποκάλυψε ότι πρότυπο του γιου του ήταν ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, που σκοτώθηκε στο Αιγαίο στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από λάθος ελιγμό Τούρκου πιλότου.

Διαφήμιση