Αρχική Special Topics - 2 Ο ΟΤΕ συμμετέχει στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων

Ο ΟΤΕ συμμετέχει στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΟΤΕ Group euLISA FRONTEX gr f
Διαφήμιση

Ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει μέσω διεθνούς κοινοπραξίας την παρακολούθηση, διαχείριση, συντήρηση και υποστήριξη των ICT υποδομών των κεντρικών επιχειρησιακών συστημάτων δύο Οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για τους Οργανισμούς eu-LISA και Frontex, ενώ η ανάληψη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 380 εκατ. ευρώ έγινε κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού με διάρκεια εξαετίας.

Μέσω του μεγάλου αυτού έργου τεχνολογίας, θα διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα, η ποιότητα των υπηρεσιών και η επιχειρησιακή συνέχεια των υφιστάμενων και νέων κρίσιμων κεντρικών επιχειρησιακών ΙΤ συστημάτων του eu-LISA και της Frontex αντίστοιχα, που αποτελεί βασικό εταίρο και χρήστη των συστημάτων του eu-LISA.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει την παρακολούθηση, διαχείριση, συντήρηση και υποστήριξη των δικτυακών υποδομών και των workstation των κεντρικών επιχειρησιακών συστημάτων. Επίσης, αναλαμβάνει την διαχείριση των συμβολαίων με προμηθευτές για τη συντήρηση του υλικού και λογισμικού των ICT υποδομών.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων μηχανικών του Ομίλου από τις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα, αλλά και με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του eu-LISA στο Στρασβούργο και της Frontex στη Βαρσοβία.

Και σε άλλο μεγάλο έργο συμμετέχει ο ΟΤΕ για τους eu-LISA και Frontex

Ο Όμιλος ΟΤΕ συμμετέχει επίσης στην ένωση εταιρειών «NTT DATA – Cancom – OTE – Sopra Steria», στην οποία, τον Σεπτέμβριο του 2020, κατακυρώθηκε ένα ακόμα μεγάλο έργο για τους eu-LISA και Frontex. Ως μέλος της εν λόγω ένωσης εταιρειών, ο Όμιλος έχει ήδη αναλάβει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την υλοποίηση, τον έλεγχο και την υποστήριξη της δικτυακής υποδομής των νέων κρίσιμων πληροφοριακών συστημάτων των δύο ευρωπαϊκών Οργανισμών, καθώς και τον ανασχεδιασμό των παλαιότερων συστημάτων και την προμήθεια δικτυακού υλικού και λογισμικού.

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει την ευκαιρία να συμβάλλει σε ένα ακόμη μεγάλο έργο που -μέσω της τεχνολογίας- διασφαλίζει την επιχειρησιακή συνέχεια των Οργανισμών που φροντίζουν για μια ασφαλέστερη Ευρώπη. Η υψηλή τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία του Ομίλου σε θέματα δικτύων, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες και απόλυτα προσαρμόσιμες λύσεις πληροφορικής που διαθέτει, τον καθιστούν ιδανικό συνεργάτη για κάθε επιχείρηση ή Οργανισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που θέλει να ενισχύσει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του στη νέα ψηφιακή εποχή».

Μέσα από την έντονη δραστηριοποίησή του στον τομέα του IT Integration και έχοντας συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για την υλοποίηση σύνθετων ICT έργων, ο Όμιλος OTE αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις, δημόσιες ή ιδιωτικές, αναζητούν σύγχρονες λύσεις στους τομείς του Digital και Cloud Transformation, της ασφάλειας πληροφοριών, του Internet of Things, της υγείας, του τουρισμού, και της ενέργειας.

Σχετικά με τους Οργανισμούς eu-LISA και Frontex

Ο eu-LISA (European Union Agency for the Operational Management of Large-Scale IT Systems in the Area of Freedom, Security and Justice) ιδρύθηκε το 2011 και ξεκίνησε τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες τον Δεκέμβριο του 2012. Είναι ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για την επιχειρησιακή διαχείριση συστημάτων πληροφορικής μεγάλης κλίμακας, τα οποία είναι απαραίτητα για την εφαρμογή του ασύλου, των πολιτικών μετανάστευσης και την διαχείριση των συνόρων της ΕΕ. Η έδρα του βρίσκεται στο Τάλιν της Εσθονίας, ενώ το επιχειρησιακό του κέντρο στο Στρασβούργο της Γαλλίας. 

Η Frontex (Frontières extérieures) ή Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ιδρύθηκε το 2004 και έχει την έδρα του στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Είναι ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπεύθυνος για τον συντονισμό της προστασίας των συνόρων, τον έλεγχο της μετανάστευσης, την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και τη συνεργασία μεταξύ εθνικών συνοριοφυλάκων και συνοριοφυλάκων των κρατών μελών της Περιοχής Σένγκεν.  

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο, καθώς και για τα υπόλοιπα έργα που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ στην Ευρώπη θα βρείτε εδώ: https://www.cosmote-gs.com/.

Διαφήμιση