Αρχική Εκδηλώσεις Κούλουμα στην Αθήνα: Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην πόλη

Κούλουμα στην Αθήνα: Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην πόλη

Μένουμε Αθήνα και γιορτάζουμε τα παραδοσιακά Κούλουμα στον Λόφο του Φιλοπάππου.

Σύνταξη¨ecozen.gr

0
Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Μπορεί αρκετός κόσμος να έχει φύγει από την Αθήνα για να απολαύσει το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την αργία της Καθαράς Δευτέρας έξω από την πόλη (τα σχετικά ρεπορτάζ μιλούν για 100% πληρότητα στους κοντινούς προορισμούς), ωστόσο όσοι έμειναν στην πόλη έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν τα παραδοσιακά Κούλουμα στον Λόφο Του Φιλοπάππου.

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην Αθήνα

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και από άκρη σε άκρη κάθε πόλης γίνονται δεκάδες εορταστικές εκδηλώσεις. Στην πρωτεύουσα κέφι, μουσική και χορός περιμένουν τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ολοήμερο πάρτι και συναυλίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων καρναβαλικές διαδρομές και μουσικές στο Πεδίον του Άρεως, στην Πλάκα, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, στην πλατεία στο Μοναστηράκι, στη Λαμπρινή, στην Πανόρμου, στον Βοτανικό και στα Πατήσια, αποκριάτικες δράσεις για παιδιά στην πλατεία Αγ. Θωμά στο Γουδή, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων, στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, πάρτι στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, θα απολαύσουν όλοι όσοι γιορτάσουν στην Αθήνα -μικροί και μεγάλοι-το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

απόκριες 3

Το πρωί της Κυριακής στο Ζάππειο διοργανώνεται αποκριάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών με τίτλο «Καπέλα και αξεσουάρ από τη δεκαετία του 1920».

Παράλληλα, η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα παίζει μουσική και γνωστά αποκριάτικα τραγούδια ενώ χορός, ξυλοπόδαροι, κατασκευές με μπαλόνια, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, παντομίμα, μασκότ και πολλές άλλες εκπλήξεις ου θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Την Κυριακή της Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυ, κορυφαίοι συλλέκτες και Djs της πόλης, περιμένουν τους επισκέπτες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για να τους διασκεδάσουν με αυθεντική ντίσκο μουσική, με πρωτοβουλία του This is Athens. Οι δισκοθήκες ανοίγουν και γεμίζουν την Αγορά με τις καλύτερες μουσικές στιγμές των θρυλικών club των early ‘70s.

Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο Φιλοπάππου

Η μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού στην πόλη κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, παραδοσιακά στον Λόφο του Φιλοπάππου. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την εκπληκτική θέα, θα πετάξουν ψηλά τον χαρταετό και θα γιορτάσουν τα Κούλουμα σε ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι με την τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά.

Και του χρόνου!

 

 

Διαφήμιση