Αρχική Special Topics - 2 Ηλεκτρονική Άδεια Θήρας -Point system στις παραβάσεις

Ηλεκτρονική Άδεια Θήρας -Point system στις παραβάσεις

Στην έκδοση Ηλεκτρονικής Άδειας Θήρας με δημιουργία online δικτύου και point system για τους παραβάτες προχωρά το ΥΠΕΝ με την σύμφωνη γνώμη Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Στόχος η προστασία της βιοποικιλότητας.

0
kunigi adeies stge nees adeies 1300 1500x750
Διαφήμιση

Μέτρα για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και την προστασία της βιοποικιλότητας και σσημαντικές αλλαγές για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση της δραστηριότητας των κυνηγών,ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, κατά την διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Νέα ηλεκτρονική άδεια κυνηγιού

Το Υ.Π.ΕΝ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, προχωρούν στην έκδοση Ηλεκτρονικής Άδειας Θήρας. Θα προηγηθεί η δημιουργία online δικτύου με διασυνδεδεμένες τις βάσεις δεδομένων της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

 Κυνήγι Συνομοσπονδια

Παράλληλα, με πρόταση της Κ.Σ.Ε., στα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την έκδοση Άδειας Θήρας θα απαιτείται η υποβολή βεβαίωσης συμμετοχής του κυνηγού σε φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, κατά το προηγούμενο κυνηγετικό έτος. Στόχος είναι η αύξηση συμμετοχής των κυνηγών σε δράσεις δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, σχεδιάζεται η δημιουργία Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Κυνηγών σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Μητρώο καταχώρησης των κυνηγών που παραβιάζουν τους κανόνες.
  • Βαθμολόγηση των παραβάσεων με point system.
  • Οι 5 βαθμοί θεωρούνται ως υποτροπή, οι κυρώσεις διπλασιάζονται και επιβάλλεται εκ νέου η έκδοση Αδείας Θήρας με εξετάσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ - νομοθεσία

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Το κυνήγι, όπως διεξάγεται στη χώρα μας, ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρι που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με όλα τα παραδεκτά διεθνή επιστημονικά και βιολογικά δεδομένα, τόσο των θηρεύσιμων όσο και των προστατευόμενων ειδών. Έφτασε ο καιρός, η θήρα να περάσει πλέον σε μία νέα εποχή, την ψηφιακή. Συνεργαζόμαστε στενά με τον Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε., Γιώργο Αραμπατζή και τον Γραμματέα, Νίκο Σταθόπουλο, σχεδιάζοντας κίνητρα πρός τους κυνηγούς ώστε να συμμετέχουν σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤι πρέπει να προσέξουμε στα τρόφιμα της Καθαράς Δευτέρας
Επόμενο άρθροΜήπως τελικά δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν;