Αρχική Ενέργεια Όμιλος ΔΕΗ: 28,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Όμιλος ΔΕΗ: 28,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Φωτοβολταϊκά - ΕΤΕπ
Διαφήμιση

Χρηματοδότηση ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), όπως ανακοίνωσε σήμερα, για εταιρείες του ομίλου «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», ο οποίος αποτελεί τον βραχίονα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου ΔΕΗ.

Ειδικότερα, η ΕΤΕπ, με τη χρηματοδότηση αυτή, στηρίζει τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 230MWp, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και να στηριχθούν οι προσπάθειες δίκαιης μετάβασης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα ανέλθει έως το μέγιστο ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ τους επόμενους μήνες και θα στηρίξει την κατασκευή τριών συνολικά φωτοβολταϊκών πάρκων. Το δάνειο της ΕΤΕπ καλύπτεται με εγγύηση από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στο πλαίσιο του ταμείου InvestEU.

Τα νέα φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 230 MWp στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, εντάσσονται στο φιλόδοξο ελληνικό Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και θα συμβάλλουν, σε συνδυασμό με άλλες επενδύσεις, στην αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στη βελτίωση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ηλιακο παρκο

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά έργα στην Ελλάδα

Το έργο, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά έργα που έχουν αναπτυχθεί και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, εντάσσεται επίσης στο στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού του Ομίλου ΔΕΗ, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Για να πετύχουμε την “πράσινη” μετάβαση χρειαζόμαστε σημαντικές και βιώσιμες επενδύσεις. Αυτή η συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το πρόγραμμα InvestEU κινητοποιεί χρηματοδοτικούς πόρους για να υποστηρίξει την παραγωγή “πράσινης” ενέργειας σε όλη την Ευρώπη. Το InvestEU υποστηρίζει τις επενδύσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα τα ζωτικής σημασίας ενεργειακά έργα» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το έργο αυτό προωθεί τις ανανεώσιμες και καθαρές μορφές ενέργειας προς όφελος του ελληνικού λαού. Παράλληλα, ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα και θα βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει τους φιλόδοξους στόχους της σε σχέση με την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Όσον αφορά το μέλλον, η ΕΤΕπ παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει υγιή έργα σύμφωνα με τον Οδικό Χάρτη της ΕΤΕπ ως Κλιματική Τράπεζα (Climate Bank Roadmap), τη δέσμευση που έχει αναλάβει να αυξήσει τα επίπεδα της στήριξης για την κλιματική δράση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ώστε να υπερβούν το 50% της συνολικής δανειοδοτικής της δραστηριότητας» δήλωσε Κρίστιαν Κετέλ Τόμσεν, αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροRide the Wave: Δράσεις για την προώθηση του θαλάσσιου γραμματισμού
Επόμενο άρθροΓιατί η κυβέρνηση της Κένυας θέλει να θανατώσει εκατομμύρια πουλιά