Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Η Νάξος «στην κορυφή» της NZ Herald για βιώσιμο ταξίδι το 2023

Η Νάξος «στην κορυφή» της NZ Herald για βιώσιμο ταξίδι το 2023

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Νάξος - κορυφή
Διαφήμιση

«Ποδαρικό» διεθνών διακρίσεων έκαναν η Ελλάδα και η Νάξος, καθώς βρέθηκε στην κορυφή της πρώτης επίσημης λίστας που ανακοίνωσε η εφημερίδα NZ Herald της Νέας Ζηλανδίας, σχετικά με τους προτεινόμενους προορισμούς του κόσμου για βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2023.

Το δημοφιλές μέσο, με εκατομμύρια αναγνώστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που, όπως τονίζει, διαθέτει πλούσια ιστορία, ανεξάντλητη μυθολογία, φυσιολατρικές δραστηριότητες, αρχαίους ναούς και εντυπωσιακές εκκλησίες.

«Ανταλλάξτε την Μύκονο για την Νάξο», αναφέρει χαρακτηριστικά η NZ Herald.

«Θέλετε τα κατάλευκα χωριά και τις καταπληκτικές παραλίες της Μυκόνου χωρίς τα πλήθη; Τότε πηγαίνετε στη Νάξο, το μεγαλύτερο κυκλαδίτικο νησί της Ελλάδας. Έχει πλούσια μυθολογική ιστορία, εντυπωσιακά αρχοντικά και εκπληκτικές εκκλησίες που κόβουν την ανάσα και έχουν διατηρηθεί τέλεια στο πέρασμα της Ιστορίας. Στα κυριότερα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο ημιτελής ναός του Απόλλωνα και ο παλιός ρωμαιοκαθολικός καθεδρικός ναός στην πλατεία», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ελληνικοί προορισμοί Νάξος
Ελληνικοί προορισμοί Νάξος

Στις επόμενες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται η Καναζάβα της Ιαπωνίας, το Κιργιστάν, η Μποτσουάνα, τα μονοπάτια αρχαίων λατομείων στο Περού, το Ουζμπεκιστάν, το Ομάν και το εθνικό πάρκο του Κορβοκάντο στην Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με την NZ Herald και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έρευνες δείχνουν πως, μετά την πανδημία και υπό τη «σκιά» των κλιματικών αλλαγών, το 89% των Αυστραλών προτίθενται να επιλέξουν βιώσιμα ταξίδια για τις μελλοντικές διακοπές τους έναντι άλλων εναλλακτικών.

«Το σύνολο των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών αφίξεων για το 2022 στη Νάξο εμφάνισε μία εντυπωσιακή αύξηση κατά 8,1% από Μάιο έως και Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το 2019 και πάνω από 30% σε σχέση με το 2021, ενώ εξαιρετικά καλά κινήθηκε η επισκεψιμότητα πριν και μετά την περίοδο της τουριστικής αιχμής. Αφουγκραζόμαστε τις αλλαγές της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας και προσπαθούμε να συμβάλουμε στην επιμήκυνση της σεζόν και να διευρύνουμε το αφήγημά μας με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δραστηριότητες στη φύση», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, σχετικά με τη νέα διάκριση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών προσπαθειών του ΕΟΤ και του Δήμου.

naxos 1

Διαφήμιση