Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα και στους ισπανόφωνους τουρίστες

Δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα και στους ισπανόφωνους τουρίστες

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο ΕΟΤ στην διεθνή τουριστική έκθεση FITUR 2023 της Μαδρίτης – Ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με την Βαρκελώνη

0
Κουκουναριές, Σκιάθος
Κουκουναριές, Σκιάθος
Διαφήμιση

Υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον των ισπανόφωνων τουριστών να επισκεφθούν την Ελλάδα το 2023, καθώς με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία των προκρατήσεων από τις συγκεκριμένες αγορές κατά τη φετινή χρονιά αναμένεται αύξηση των αφίξεων σε σχέση με το 2022.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στην 43η Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 240 τ.μ. και 33 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και τον Δήμο Σκιάθου. Το ελληνικό περίπτερο, που βρισκόταν στον κεντρικό διάδρομο του χώρου αφιερωμένου αποκλειστικά τις ευρωπαϊκές χώρες, προσέλκυσε καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης χιλιάδες επισκέπτες, που αναζητούσαν πληροφορίες και χρηστικά στοιχεία ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στη χώρα μας.

ΕΟΤ - FITUR
Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR 2023, που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Επίσκεψη του Γ. Γ. του ΠΟΤ και συμμετοχή σε think tank για τη βιωσιμότητα

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία, Ηλίας Φωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), Zurab Pololikashvili, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, και την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας, Πόπη Κουρούσια, με αντικείμενο το project συνεργασίας του Δήμου με τον ΠΟΤ. Ακόμα, η κα Κουρούσια συνόδευσε τον δήμαρχο Σκιάθου στη συνάντησή του με την αεροπορική εταιρεία Vueling, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με την Βαρκελώνη.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της έκθεσης η υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας πραγματοποίησε 180 συναντήσεις με Ισπανούς και Πορτογάλους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων από τη Νότια Αμερική εξετάζοντας προοπτικές ανάπτυξης σε στοχευμένα κοινά-στόχους.

Η προϊσταμένη της υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας συμμετείχε, επίσης, σε πάνελ για την καινοτομία, την τουριστική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων, εκπροσωπώντας το νησί της Τήλου.

Στην παρέμβασή της η κα Κουρούσια αναφέρθηκε στη μοναδική πρωτοβουλία της Τήλου να καταστεί το «Πρώτο Πράσινο Νησί της Μεσογείου», γεγονός που -εκτός της μεγάλης αναγνωρισιμότητας- της έχει χαρίσει έως τώρα τέσσερις ευρωπαϊκές διακρίσεις ενεργειακής μετάβασης και καινοτομίας.

ΕΟΤ - FITUR
Στιγμιότυπο από το πάνελ «Τα νησιά της βιωσιμότητας», όπου συμμετείχε και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισπανίας, Κ. Κουρούσια (δεξιά).

Η FITUR σε αριθμούς

Στη φετινή FITUR, με τιμώμενη χώρα την Γουατεμάλα, συμμετείχαν συνολικά 131 χώρες, 755 εκθέτες και 8.360 επιχειρήσεις. Κατά τις τρεις πρώτες ημέρες, που ήταν αφιερωμένες αποκλειστικά στους επαγγελματίες, παρατηρήθηκε αύξηση της παρουσίας τους κατά 68% σε σχέση με το 2022, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, ο αριθμός των επισκεπτών τριπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας στα 222.000 άτομα.

Περισσότεροι από 6.300 δημοσιογράφοι διαπιστεύθηκαν στην Έκθεση (αυξημένοι κατά 58% σε σχέση με το 2022), από ΜΜΕ της Ισπανίας και άλλων 46 χωρών. Έχουν καταγραφεί 26% περισσότερες ειδήσεις από το 2022 και το κοινό στο οποίο απευθύνονται υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 43,8 εκατ.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Ισπανός βασιλιάς Φίλιππος, ενώ την επισκέφθηκαν ακόμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ (Pedro Sánchez), ο πρωθυπουργός της Γουατεμάλας, υπουργοί της ισπανικής κυβέρνησης και υψηλόβαθμα στελέχη τουριστικών οργανισμών από άλλες χώρες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«A» για τον ΟΤΕ στην αξιολόγηση MSCI ESG Ratings
Επόμενο άρθροΤο Stern κατακεραυνώνει τον Ερντογάν – Άκυρη συνάντηση με τον Σολτς