Αρχική Ζώα «Ζωντανές Διαδικτυακές Ξεναγήσεις» στο Κέντρο Διάσωσης ΑΡΧΕΛΩΝ!

«Ζωντανές Διαδικτυακές Ξεναγήσεις» στο Κέντρο Διάσωσης ΑΡΧΕΛΩΝ!

0
ARCHELON - ΑΡΧΕΛΩΝ
Διαφήμιση

Πώς είναι άραγε ένα «νοσοκομείο» για θαλάσσιες χελώνες; Τι κάνουν οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ για να γίνουν καλά οι τραυματισμένες και άρρωστες χελώνες των ελληνικών θαλασσών; Ποια είναι η ιστορία τους, οι κίνδυνοι που αντιμετώπισαν και τι μπορούμε να διδαχθούμε από αυτήν για να σώσουμε το περιβάλλον μας;

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δίνει τώρα την ευκαιρία στους μαθητές εκτός Αττικής μέσα από μια πρωτότυπη ζωντανή διαδικτυακή ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα να γνωρίσουν ένα χώρο αφιερωμένο στην περίθαλψη των θαλάσσιων χελωνών και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον.

Οι χελώνες του Κέντρου Διάσωσης ΑΡΧΕΛΩΝ «ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ στο μεγαλύτερο Κέντρο Διάσωσης για χελώνες στη Μεσόγειο. Το οποίο παρακολουθούν πάνω από 10.000 μαθητές από σχολεία της Αττικής κάθε χρόνο. Τώρα όμως, με τη «Ζωντανή Διαδικτυακή Ξενάγηση» οι χελώνες του Κέντρου Διάσωσης «ταξιδεύουν» σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων Άννα Κοντολέων χρησιμοποιώντας ένα φορητό τάμπλετ με κάμερα και μικρόφωνο, ξεναγεί τους διαδικτυακούς «επισκέπτες» στις δεξαμενές όπου φιλοξενούνται οι χελώνες που βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης. Μας συστήνει κάποιες από αυτές και μας λέει την ξεχωριστή τους ιστορία, το πώς έφτασαν εδώ.

ΑΡΧΕΛΩΝ είσοδος ΚΔΘΧ

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες καθώς και σχολεία, συχνά επιλέγουν να «υιοθετήσουν» μία από τις χελώνες που συναντάνε δια ζώσης ή διαδικτυακά, καλύπτοντας τα έξοδα περίθαλψης της για κάποιες ημέρες. «Με αυτόν τον τρόπο δεν μένουν απλοί παρατηρητές των θαλάσσιων χελωνών αλλά γίνονται σημαντικό κομμάτι της ιστορίας τους!», εξηγεί ο Δημήτρης Φυτίλης, Υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης.

Η επιστροφή κάθε χελώνας που έχει αναρρώσει στη θάλασσα, είναι στιγμή μεγάλης συγκίνησης για τους ανθρώπους και τους φίλους του ΑΡΧΕΛΩΝ. Χάρη στην οικονομική υποστήριξη των «υιοθετών» και την επίμονη δουλειά συνεργατών και εθελοντών που περιθάλπουν τα ζώα, 27 θαλάσσιες χελώνες επέστρεψαν υγιείς στο φυσικό τους περιβάλλον από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης:  Ο ΕΟΦ αποσύρει κρέμα σώματος πασίγνωστης εταιρίας

Την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 178 διαδικτυακές ξεναγήσεις σε σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα. Φέτος η περίοδος διεξαγωγής τους θα είναι από την 1η Δεκεμβρίου ‘22 μέχρι την 28η Φεβρουαρίου ‘23. Κάθε τάξη μπορεί να συνδεθεί ζωντανά με το Κέντρο Διάσωσης μέσω της πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης ή με κάποια άλλη πλατφόρμα.

ΑΡΧΕΛΩΝ - Δεξαμενή προετοιμασίας

Ο Διαγωνισμός Μαθητικής Φωτογραφίας 2023

Όλες οι τάξεις που θα λάβουν μέρος στις διαδικτυακές ξεναγήσεις και θα «υιοθετήσουν» μία χελώνα, μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό Μαθητικής Φωτογραφίας 2023.

Ένα «λούτρινο χελωνάκι» του ΑΡΧΕΛΩΝ θα φθάσει ταχυδρομικά στις τάξεις και οι μαθητές θα το φωτογραφήσουν σε ένα ξεχωριστό σημείο του τόπου τους: μία αγαπημένη παραλία, παραδοσιακή πλατεία, ή ένα άλλο αξιοθέατο της περιοχής τους.

Στείλετε τις φωτογραφίες σας ηλεκτρονικά μαζί με τα στοιχεία της τάξης, το σχολείου, τα ονόματα των φωτογράφων και το όνομα της τοποθεσίας που τραβήχτηκε κάθε φωτογραφία στο awareness@archelon.gr έως 30 Μαρτίου 2023.

Ανυπομονούμε να δούμε το χελωνάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ να ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές τις Ελλάδας μέσω του φωτογραφικού φακού σας.

ΑΡΧΕΛΩΝ λούτρινο χελωνάκι

 

Πως κλείνονται τα ραντεβού:

Περίοδος Διαδικτυακών Επισκέψεων: 1η Δεκεμβρίου 2022 – 28 Φεβρουαρίου 2023
Ωράριο Διαδικτυακών Επισκέψεων: (Δευτ-Παρ) 08:30-09:30, 10:00-11:00, 11:45-12:45

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κλείσουν διαδικτυακό ραντεβού για την τάξη τους χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων εδώ. Δείτε όλες τις δυνατότητες επίσκεψης στο Κέντρο Διάσωσης εδώ.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις χελώνες που επέστρεψαν στη θάλασσα φέτος το καλοκαίρι δείτε εδώ.

ΑΡΧΕΛΩΝ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧτίζοντας στη Σελήνη: Ο δρόμος για μόνιμη εγκατάσταση στο διάστημα
Επόμενο άρθροΦλέματα: Τα αίτια και πώς να απαλλαγείτε