Αρχική Ελλάδα Βράβευση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Βράβευση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - ΑΠΕΜΠΕ
Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα τιμητική και συνάμα συγκινητική χαρακτήρισε την βράβευση της αθλήτριας, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, η οποία το περασμένο καλοκαίρι έκανε υπερήφανη την χώρα μας με τα δύο απανωτά πανευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια στο βάδην.

«Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μίλησε στις καρδιές μας όταν με τη διπλή μάχη που έδινε καθημερινά για την επιβίωση και τη διάκριση κατόρθωσε να μας εμπνεύσει και να γίνει παράδειγμα για όλους», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

«Απέδειξε τη δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος όταν έχει θέληση, πίστη, υπομονή και επιμονή για να πετύχει στους στόχους ζωής», πρόσθεσε.

Το «Βραβείο Αυτοδιοίκησης» που έχει καθιερώσει και απονέμει επί χρόνια η Ένωση Δημάρχων Αττικής παρέλαβε εκ μέρους της Αντιγόνης, η ξαδέλφη της Αφροδίτη, δεδομένου ότι η χρυσή πρωταθλήτρια ήταν στην Καλαμάτα για την παραλαβή του μεταπτυχιακού της.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΝΔΑ - Γιαννακόπουλος

Στην ίδια τελετή «Βραβείο Αυτοδιοίκησης» δόθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, για την ξεχωριστή προσφορά του στη χώρα και στις ένοπλες δυνάμεις, στο Δήμο Κυθήρων για τον αλτρουισμό των κατοίκων του προς τον συνάνθρωπο κατά την διάσωση μεταναστών, και, στη ΔΕΠΑ Εμπορίας για την κοινωνική της αλληλεγγύη.

Επιπλέον, βραβεύτηκαν για την πολυετή και σημαντική προσφορά τους στην αυτοδιοίκηση, οι πρώην Δήμαρχοι: Ηλιούπολης, Θεόδωρος Γεωργάκης, Περιστερίου, Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, Αγίων Ανάργυρων, Νικόλαος Ταμπακίδης, καθώς και ο νυν Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Το βιογραφικό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι γεννημένη στην Καρδίτσα. Εκεί ζει και γυμνάζεται, μέχρι και σήμερα. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις όλων των κατηγοριών. Για ένα μεγάλο διάστημα είχε σταματήσει το βάδην και τον πρωταθλητισμό, όπως φάνηκε όμως ήταν μια απλή παύση, καθώς επέστρεψε δριμύτερη και οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται η μια μετά την άλλη. Έχει συμμετάσχει σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες (2016, 2021), σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν «χάλκινη» το 2013 στους Μεσογειακούς Αγώνες, κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021) και το Αργυρό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία τόσο στο Παγκόσμιο (2022) όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021), ενώ το 2021 ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Αναμφίβολα η χρονιά της ήταν το 2022 αφού κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (20χλμ. και 35χλμ. βάδην) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, πετυχαίνοντας κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει κανένας Έλληνας αθλητής και αθλήτρια. Νωρίτερα στη σεζόν ήταν τέταρτη στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΝΔΑ - Ντρισμπιώτη

Επιπλέον, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Αθλητισμού για ΑΜΕΑ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Διαφήμιση