Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Θεσσαλονίκη: Υπεγράφη σύμβαση διασύνδεσης του Σέιχ Σου με την πόλη

Θεσσαλονίκη: Υπεγράφη σύμβαση διασύνδεσης του Σέιχ Σου με την πόλη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΣΟΣΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΦΛΟΙΟΦΑΓΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ - ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Σέιχ Σου Θεσσαλονίκη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση

Προγραμματική Σύμβαση με στόχο τη διασύνδεση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με τη Θεσσαλονίκη συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του όρους Χορτιάτη και η εξασφάλιση διασύνδεσης τους με το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, θα εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή και ανάδειξη της πλέον αναγνωρισμένης και βέλτιστης διαδρομής, στον Χορτιάτη. Θα αναπτυχθούν βασικές υποδομές (δασικά μονοπάτια, ποδηλατοδρόμοι, αντιπυρικά έργα μικρής κλίμακας κ.ά.) για την ανάδειξη του φυσικού στοιχείου της περιοχής στους επισκέπτες του χώρου. Θα επιταχυνθεί, έτσι, η περιβαλλοντική προστασία της περιοχής, με την ταυτόχρονη οικοτουριστική αξιοποίησή της, με όρους απολύτως συμβατούς και βιώσιμους για το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα στο οποίο εντάσσεται.

Καλαφάτης - Σέιχ Σου

Καλαφάτης: «Κάναμε το πρώτο βήμα για τη διασύνδεση του περιαστικού δάσους με τη Θεσσαλονίκη»

«Κάναμε, σήμερα, το πρώτο βήμα, για να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο έργο: Τη διασύνδεση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με την πόλη. Στόχος μας να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη Θεσσαλονίκη: Να κοιτάμε, πλέον και από τη θάλασσα προς το βουνό. Να δώσουμε, στους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και στους επισκέπτες, τη δυνατότητα να έχουν άλλη μία διέξοδο αναψυχής, άθλησης και ευζωίας. Είναι κι αυτό, άλλο ένα έργο με στόχο την ανατοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να αναπτυχθεί σε μία πόλη που να θες να ζεις, να εργάζεσαι, να επισκέπτεσαι», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Μελέτη για την κατασκευή – ανάδειξη μονοπατιών όρους Χορτιάτη και τρόποι διασύνδεσης τους με το περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης», με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Καλαφάτης - Σέιχ Σου

Συντονιστής του Έργου είναι ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, Φορέας Υλοποίησης ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, Φορέας Υποστήριξης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Φορέας Χρηματοδότησης ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Στους δέκα μήνες διάρκειας της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφηκε σήμερα, θα αποτυπωθούν (σε περιβάλλον GIS) η υφιστάμενη κατάσταση των περιπατητικών μονοπατιών της περιοχής, οι υπάρχουσες μελέτες σχεδιασμού και εφαρμογής που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, η ανάδειξη της πλέον αναγνωρισμένης και βέλτιστης διαδρομής, ενώ θα δημιουργηθεί και διαφημιστικό σποτ για την προβολή του έργου.

Καλαφάτης - Σέιχ Σου

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στις 50.000 ευρώ και οι πόροι χρηματοδότησης έχουν εξασφαλιστεί, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Σταύρου Καλαφάτη, από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. Θα πιστωθούν, δε, σε δύο δόσεις, των 25.000 ευρώ, με την υπογραφή της Σύμβασης και με την υλοποίηση του Έργου.

Καλαφάτης - Σέιχ Σου

Διαφήμιση