Αρχική Ελλάδα Συναγερμός με μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο

Συναγερμός με μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο

0
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΟ ΠΕΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI/ Γ.Τ ΓΕΣ) - μετανάστες
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΟ ΠΕΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (EUROKINISSI/ Γ.Τ ΓΕΣ)
Διαφήμιση

Για την ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου, ειδοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η Ελληνική Αστυνομία από τη ΜΚΟ «Watch the Med».

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις συντεταγμένες που τους δόθηκαν και προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αμέσως ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Δεκεμβρίου από τις ελληνικές αρχές, δεν εντοπίστηκαν άτομα επάνω στη νησίδα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΓΕΕΘΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ (EUROKINISSI/ΓΕΕΘΑ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΓΕΕΘΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ (EUROKINISSI/ΓΕΕΘΑ)

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση της Αθήνας στις τουρκικές απειλές για τα νησιά

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από τη ΜΚΟ “Watch the Med” για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στον τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών».

Διαφήμιση