Αρχική Κόσμος Νέες κραυγές Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για βάρβαρη μεταχείριση μεταναστών

Νέες κραυγές Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για βάρβαρη μεταχείριση μεταναστών

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Εικόνα: Twitter/Time Balkan
Διαφήμιση

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα για βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στους μετανάστες που φτάνει πλέον σε «επίπεδο κτηνωδίας».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στη Διάσκεψη Συνταγματικής Δικαιοσύνης του Ισλαμικού Κόσμου, τη χώρα μας για την εχθρική της στάση απέναντι στους μετανάστες και άφησε αιχμές για το τείχος στον Έβρο, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αυτό «φασιστικό».

«Η στάση του δυτικού γείτονά μας, της Ελλάδας, απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της βαρβαρότητας», είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του στο εναρκτήριο συνέδριο της Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.

«Αντί να βρεθεί λύση στην κρίση, έκλεισαν τους μετανάστες πίσω από συρματοπλέγματα. Παρακολουθούμε με αηδία ότι όσοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους καταπιεσμένους έξω από τα σύνορά τους, επιδεικνύουν τα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά φασισμού όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια και ευημερία… Το προϊόν της νοσηρής αντίληψης απέναντι στους μουσουλμάνους και οι αρνητικές επιπτώσεις των κυμάτων μίσους συνεχίζονται σήμερα δίπλα μας» είπε, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Ερντογάν: «Η Ελλάδα συμπεριφέρεται κτηνωδώς στους μετανάστες… Κάθε μέρα και μία νέα φρικαλεότητα»

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε επίπεδο κτηνωδίας απέναντι στους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας ως «στρατόπεδα συγκέντρωσης» τους καταυλισμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν είπε ότι «η στάση της γείτονος μας στη Δύση Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της κτηνωδίας. Κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα φρικαλεότητα, που ξεκινά από τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγε στη μέση της θάλασσας μέχρι την απώθηση των μεταναστών με βασανιστήρια και ληστείες. Επιπλέον, οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν καμία ουσιαστική αντίδραση σε αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά και τη σκληρότητα της Ελλάδας.

«Τρυπούν τα φουσκωτά των μεταναστών και τα βυθίζουν στη θάλασσα, βασανίζουν τους μετανάστες, τους ξεγυμνώνουν, τους σπρώχνουν στην Τουρκία και καθημερινά προστίθεται και κάτι νέο. Δυστυχώς, οι δυτικές χώρες δεν ανταποκρίνονται σε «αυτή τη βαρβαρότητα της Ελλάδας», υποστήριξε ο Τούρκος ηγέτης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και πρόσθεσε:

«Πέρα από μερικές καταδικαστικές δηλώσεις, δεν έχουμε δει καμία προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών. Είμαστε όλοι βαθιά θλιμμένοι από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία μπροστά στις εικόνες ντροπής που συναντάμε στις προσφυγικές δομές, που θυμίζουν στρατόπεδα στα σύνορα».

Διαφήμιση