Αρχική Κόσμος Γερμανία: Έκρηξη «μυστήριο» στο μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου

Γερμανία: Έκρηξη «μυστήριο» στο μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
AquariumDom - ενυδρείο
Εικόνα: legaartis.pl
Διαφήμιση

Το τεράστιο κυλινδρικό ενυδρείο AquaDom, που βρίσκεται σε ξενοδοχείο του Βερολίνου, εξερράγη νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με την αιτία της έκρηξης να παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Επιτόπου έσπευσαν 100 πυροσβέστες, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Πέραν της απίστευτης ζημιάς (…) δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα υαλοπινάκων», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter.

«Το ενυδρείο υπέστη ζημιές, υπάρχει διαρροή νερού. Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη προς το παρόν», έγραψε η πυροσβεστική υπηρεσία της γερμανικής πρωτεύουσας στο Twitter.

Το ενυδρείο περιείχε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού και 1.500 εξωτικά ψάρια

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του συγκροτήματος DomAquaree, το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο Radisson, ένα μουσείο, καταστήματα και εστιατόρια, το ενυδρείο αυτό είναι το μεγαλύτερο ανεξάρτητο, κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο, με ύψος 14 μέτρα, ενώ περιείχε ένα εκατομμύριο λίτρα αλμυρού νερού και 1.500 εξωτικά ψάρια.

Η 10λεπτη διαδρομή με το ασανσέρ μέσα από το ενυδρείο ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του αξιοθέατου.

Το συγκρότημα βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Μίτε του Βερολίνου και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν κλείσει έναν μεγάλο δρόμο μπροστά από το συγκρότημα που οδηγεί από την Αλεξάντερπλατς προς την Πύλη του Βραδεμβούργου λόγω του μεγάλου όγκου του νερού που έχει χυθεί από το κτίριο.

Εκτός από την υποδοχή του ξενοδοχείου, ο δρόμος και το πεζοδρόμιο μπροστά από αυτό γέμισαν συντρίμμια.

AquariumDom - ξενοδοχείο
Εικόνα: Twitter/Berliner Morgenpost

Το ξενοδοχείο με τους επισκέπτες του εκκενώθηκε λίγο αργότερα.

Λεωφορεία έχουν σταλεί στο συγκρότημα για να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους του ξενοδοχείου, ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, καθώς η θερμοκρασία στο Βερολίνο κυμαίνεται γύρω στους 7 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Διαφήμιση