Αρχική Πολιτισμός Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους

0
[357560] ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) - δέντρο
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στη πλατεία Αριστοτέλους. Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Διαφήμιση

Με «άρωμα» Χριστουγέννων πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη, καθώς το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε το έναυσμα να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη των εορτών στην πόλη.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε εν τω μέσω ενός εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων, διάρκειας 5 λεπτών.

«Φωτίζουμε την πόλη και στέλνουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας κι αλληλεγγύης. Γεμίστε τις καρδιές σας με αυτές τις αξίες και μεταδώστε τες στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τη στιγμή που πάτησε το κουμπί, για να φωτιστούν το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αριστοτέλους αλλά και συνολικά ο διάκοσμος που μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη φέτος τα Χριστούγεννα.

[357560] ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους. Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Την ατμόσφαιρα έκανε ακόμα πιο ξεχωριστή η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, ενώ η εκδήλωση κορυφώθηκε με μια μοναδική συναυλία του Πέτρου Ιακωβίδη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας Τάσος Σωφρονίου.

[357560] ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους. Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Ζέρβας είχε δίπλα του εκπροσώπους φορέων της πόλης και εταιρειών που μοιράστηκαν αλλά και στήριξαν μέσα από δωρεές το όραμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη να είναι πιο φωτεινή και πιο γιορτινή παρά ποτέ.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση, φρόντισε ώστε φέτος η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης να είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

[357560] ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους. Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Light show, 500.000 λαμπιόνια και 250 έλατα

Το εορταστικό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί τη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Είναι ύψους 18 μέτρων και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Συνολικά ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου φωτίζεται με 500.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με ένα κινούμενο light show, ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Μάλιστα, στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ, που συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, εξάλλου, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου, άρχισε τη λειτουργία της η χριστουγεννιάτικη αγορά που έχει στηθεί για την περίοδο των εορτών.

Διαφήμιση