Αρχική Περιβάλλον Δημιουργείται Σύγχρονο Περιβαλλοντικό Κέντρο στον Υμηττό

Δημιουργείται Σύγχρονο Περιβαλλοντικό Κέντρο στον Υμηττό

0
Δάσος Καισαριανής - Υμηττό (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Διαφήμιση

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στον Υμηττό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, κατά την επίσκεψή του στο αισθητικό Δάσος της Καισαριανής, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο και την Πρόεδρο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ Μαρία Παπαδοπούλου.

Για την υλοποίηση του Κέντρου θα αξιοποιηθούν δύο υφιστάμενα πέτρινα κτίρια, τα οποία παραχωρήθηκαν από το Δασαρχείο Πεντέλης και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών στο Δήμο Καισαριανής, με χρηματοδότηση από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, ύψους 123.000 ευρώ, με συνδιαχειριστές τον Οργανισμό και τον Δήμο Καισαριανής.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης κυρίως στη νέα γενιά, μέσα από επισκέψεις σχολείων και ενημέρωση μαθητών, αλλά και των πολιτών που απολαμβάνουν ένα περίπατο στο δάσος.

Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ προέβη σε δημόσιο διαγωνισμό τον Σεπτέμβρη του 2022 για την επιλογή αναδόχου του έργου που περιλαμβάνει την μουσειολογική μελέτη και την εγκατάσταση των εκθεμάτων. Η επιλογή του αναδόχου έχει ολοκληρωθεί, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 10 μήνες και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβρη του 2023.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης , εκτός από σημαντικά φυσικά και σύνθετα εκθέματα, θα χρησιμοποιεί δυναμικά και διαδραστικά μέσα με εφαρμογές νέων τεχνολογιών, καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό προβολών, στοχευμένων κυρίως στην πλούσια πανίδα και χλωρίδα του Υμηττού.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υμηττού - ΥΠΕΝ
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο και την Πρόεδρο του ΟΦΥΠΕΚΑ Μαρία Παπαδοπούλου, στον χώρο που θα γίνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υμηττού.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, «στις υπώρειες του Υμηττού ζει το 10% του ελληνικού πληθυσμού. Διαθέτει σπουδαία βιοποικιλότητα, έχει 50 σπήλαια και απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την Ομόνοια.

Με το αντιπυρικό πρόγραμμαAntinero” προστατέψαμε τα πυκνά του δάση. Τώρα, ανοίγουμε τον Υμηττό στους νέους, και όχι μόνο, ώστε μάθουν το βουνό, να το περπατήσουν και να το αγαπήσουν».

Διαφήμιση