Αρχική Επιχειρείν Διεθνής Βράβευση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας

Διεθνής Βράβευση του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας

0
ISAR HONOURS 2022 QualityNet Foundation - κώδικα
Διαφήμιση

Σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε το QualityNet Foundation στα βραβεία ISAR Honours 2022 του Intergovernmental Working Group of Experts on International Standards of Accounting and Reporting για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στο πλαίσιο της 39ης ISAR Session της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).

O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ διακρίθηκε στην εθνική κατηγορία ανάμεσα σε 45 πρωτοβουλίες από 28 χώρες, ως προς την καινοτομία της δημιουργίας ενός δωρεάν πλαισίου αναφοράς που υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη δημοσίευση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & τα ESG κριτήρια σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Οδηγία CSRD, την εθνική νομοθεσία και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους Οργανισμούς να αξιολογούνται με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα, να αναδεικνύονται και να σηματοδοτούνται ως Sustainable Companies καθώς και να συνδέονται με Δίκτυα Υπεύθυνων Προμηθευτών, υποστηρίζοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και προβάλλοντας τις καλές πρακτικές Reporting & Sustainability που αναπτύσσονται στη χώρα μας.

ISAR HONOURS 2022 QualityNet Foundation

Σύμφωνα με την UNCTAD, στόχος των ISAR Honours είναι η ανάδειξη των προσπαθειών των Οργανισμών σε όλο τον κόσμο για την προώθηση και την εναρμόνιση του sustainability reporting, μέσω της ευαισθητοποίησης και της διάδοσης παγκόσμιων βέλτιστων πρακτικών. Παράλληλα, επιδιώκει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη εθνικών καλών πρακτικών σχετικά με την υποβολή εκθέσεων Βιωσιμότητας από Οργανισμούς του Δημοσίου & του Ιδιωτικού Τομέα, ενισχύοντας το διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη τους.

Στην Τελετή Απονομής…

Στην Τελετή Απονομής στο Palais des Nations, στη Γενεύη, ο κ. Richard Bolwijn, επικεφαλής του Κλάδου Επενδυτικής Έρευνας και Υπεύθυνος του Κλάδου Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Επενδύσεων και Επιχειρήσεων της UNCTAD, αναφέρθηκε στο ότι «οι Παγκόσμιες τάσεις τονίζουν όλο και περισσότερο τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην πορεία επίτευξης μιας βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας. Ωστόσο, η έλλειψη μη οικονομικών γνωστοποιήσεων, εκ μέρους του, καθιστά δύσκολη την καταγραφή των επιδράσεων των εταιριών στο Περιβάλλον και την Κοινωνία. Οι επενδυτές και τα ενδιαφερόμενα μέρη συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ανάγκη για υπεύθυνη επιχειρηματική διαχείριση, διαφάνεια και ανάληψη ευθυνών. Η υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας απαιτεί εναρμόνιση πολιτικών και εργαλείων σε παγκόσμιο επίπεδο».

ISAR HONOURS 2022 QualityNet Foundation

Η κυρία Χρυσούλα Εξάρχου, Πρόεδρος του QualityNet Foundation, στον ευχαριστήριο λόγο της ανέφερε ότι: «ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ διευκολύνει την ενσωμάτωση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη λειτουργία των επιχειρήσεων και τη δημοσίευση των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών για στους πυλώνες των ΕSG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση). Οι συμμετέχουσες εταιρίες εξασφαλίζουν θετική αξιολόγηση από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από την αγορά και την ευρύτερη κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους στρατηγικούς μας εταίρους για την υποστήριξη της δημιουργίας του καθώς και τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις που έχουν δεσμευθεί στη δημοσιοποίηση και συγχρόνως υποστηρίζουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ανήκουν στο Δίκτυο των Προμηθευτών τους».

Η διαμόρφωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ αποτελεί μέρος της Εργαλειοθήκης (Sustainability Tool Box) που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Είναι αποτέλεσμα ενός ευρύτερου διαλόγου και διαβούλευσης που αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με 38 Επιχειρηματικούς Φορείς, 120 επιχειρήσεις, 44 Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 17 Οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Διαφήμιση