Αρχική Κόσμος Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Σε εξέλιξη η Σύνοδος των G20

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Σε εξέλιξη η Σύνοδος των G20

0
Κίεβο - επιθέσεις 15/11
ΕΙκόνα: Twitter/Nexofin
Διαφήμιση

Σειρά από ρώσικες πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, ενώ τα ουκρανικά μέσα κάνουν λόγο για επιθέσεις και σε Πολτάβα, Μικολάιβ, Ντνίπρο Τσερνίχιβ και Χάρκοβο. Νωρίτερα είχαν ηχήσει σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρει το Reuters.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του στην περιοχή Πετσέρσκ του Κιέβου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο από τις επιθέσεις χτυπήθηκαν δύο πολυκατοικίες στην περιοχή Πετσέρσκ του Κιέβου. Πρόκειται για μια κατοικημένη περιοχή βόρεια του προεδρικού μεγάρου, όπως έγραψε στο Telegram.

«Αρκετοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα πάνω από το Κίεβο. Γιατροί και διασώστες στον τόπο των χτυπημάτων», συμπλήρωσε ο Κλίτσκο.

https://twitter.com/gchahal/status/1592511969055354881?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1592511969055354881%7Ctwgr%5E1c3f3ddb511012674ed1ea3d8e2f18684bdb2997%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2022%2F11%2F15%2Fworld%2Fpolemos-stin-oukrania-ekrikseis-sto-kievo-eno-einai-se-ekseliksi-synodos-ton-g20%2F

Παράλληλα, η στρατιωτική διοίκηση της πόλης αναφέρει ότι καταρρίφθηκαν τέσσερις πύραυλοι, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών Αντόν Γερασένκο.

Ο Κίρυλο Τιμοσένκο, ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, δημοσίευσε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει μια πολυκατοικία να φλέγεται μετά την αναφορά εκρήξεων στο Κίεβο.

Ρωσική απάντηση στην ομιλία Ζελένσκι

Οι σειρήνες ήχησαν λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στους ηγέτες των G20 που συνεδριάζουν σήμερα στο Μπαλί.

«Η Ρωσία απαντά στην ισχυρή ομιλία του @Zelenskiy στην #G20 με νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν», έγραψε στο Twitter ο Andriy Yermak, επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου.

Β. Ζελένσκι: Τα 10 βήματα για τον τερματισμό του πολέμου

«Δεν θα επιτρέψουμε να περιμένει η Ρωσία, να αναπτύξει δυνάμεις και μετά να ξεκινήσει μια νέα σειρά τρόμου και παγκόσμιας αποσταθεροποίησης. Δεν θα υπάρξει Μινσκ 3, το οποίο η Ρωσία θα παραβιάσει αμέσως μετά τη συμφωνία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην G20 ο Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία πάντοτε πρωτοστατούσε στην προσπάθεια για ειρήνη και ο κόσμος το έχει δει. Αν η Ρωσία λέει ότι προτίθεται να τελειώσει τον πόλεμο, ας το αποδείξει στην πράξη», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση του στο Telegram.

«Υπάρχει μια ουκρανική φόρμουλα για ειρήνη. Ειρήνη για την Ουκρανία, για την Ευρώπη και τον κόσμο. Και υπάρχει μια δέσμη λύσεων που μπορεί να εφαρμοστεί και να εγγυηθεί εν τοις πράγμασι την ειρήνη.

Η «ουκρανική φόρμουλα» για την ειρήνη, περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις:

  1. Πυρηνικά ασφάλεια
  2. Επισιτιστική ασφάλεια
  3. Ενεργειακή ασφάλεια
  4. Απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και των απελαθέντων
  5. Εφαρμογή του Χάρτη του ΟΗΕ και αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της παγκόσμιας τάξης
  6. Απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και διακοπή όλων των εχθροπραξιών
  7. Αποκατάσταση της Δικαιοσύνης
  8. Αντιστροφή της καταστροφής του περιβάλλοντος
  9. Αποτροπή κλιμάκωσης
  10. Καθορισμός του τέλος του πολέμου

Η Ουκρανία προσφέρει την ευκαιρία στα κορυφαία κράτη του κόσμου να είναι συνδημιουργοί της ειρήνης μαζί μας», καταλήγει η ανάρτηση.

Πεσκόφ: Το σχόλιο Ζελένσκι επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται για ειρηνευτκές συνομιλίες

Η δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία “Μινσκ 3” για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο των G20 στο Μπαλί ο Ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε σήμερα μια τρίτη “συμφωνία Μινσκ”, αναφερόμενος στις δύο αποτυχημένες συμφωνίες εκεχειρίας ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με το καθεστώς της περιφέρειας του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Ερωτηθείς σήμερα αν η δήλωση επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, ο Πεσκόφ απάντησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti : «Απολύτως».

Διαφήμιση