Αρχική Ζώα Νεκρά άγρια άλογα από πυροβολισμούς

Νεκρά άγρια άλογα από πυροβολισμούς

Σύνταξη: ecozen.gr

0
αγρια αλογα
Διαφήμιση
Νεκρά βρέθηκαν άγρια άλογα στον Κάμπο της Λεπενούς. Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον τρία άγρια άλογα σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο agriniopress.

Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά το Σαββατοκύριακο. Το ένα εξ’ αυτών μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει φαγωθεί από άγρια ζώα και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τα άλλα νεκρά ζώα. Άγνωστο εάν έχει κληθεί αρμόδια υπηρεσία ώστε να διαπιστώσει επίσημα τα αίτια θανάτου και να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Το περιστατικό έχει σημειωθεί στην περιοχή Ασπροκκλησιά. Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν τα ζώα, σκοτώνοντας τρία από αυτά. Κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν άλογα τραυματισμένα από την επίθεση αυτή, που δεν είναι πρωτοφανής στην περιοχή.

νεκρα αλογα1

Άγρια άλογα κατεβαίνουν από τον Πεταλά στον κάμπο σε αναζήτηση τροφής, νερού κλπ και σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν ζημιές σε καλλιέργειες. Όπως φαίνεται κάποιοι αγρότες, προτιμούν να λύσουν το πρόβλημα με τα όπλα, από το να προστατέψουν με άλλον τρόπο τις περιουσίες τους…
νεκρα αλογα

Διερχόμενος από αγροτικό δρόμο, είδε αρχικά δύο άλογα νεκρά και μισοφαγωμένα από άλλα ζώα, ενώ στα 500 μέτρα πιο κάτω εντόπισε και ένα τρίτο άλογο, επίσης νεκρό.

Το ένα εκ των τριών αλόγων έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του.

Τον Ιανουάριο του 2019 είχαν βρεθεί νεκρά τρία άγρια άλογα λίγο μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου.

 

Πηγή: agriniopress.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτάχτη 200.000 στρέμματα από τις πυρκαγιές το 2022
Επόμενο άρθρο«Πιο νόστιμο το φαγητό όταν το τρώτε με τα χέρια» σύμφωνα με νέα έρευνα