Αρχική Ενέργεια Κ. Σκρέκας: «Συμμαχία για ενεργειακή ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη»

Κ. Σκρέκας: «Συμμαχία για ενεργειακή ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη»

0
1η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια (1st Athens Ministerial Energy Dialogue), στην Αθήνα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022. Στην διάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Πράσινης Μετάβασης της Ιταλίας, Gilberto Pichetto Fratin (μέσω τηλεδιάσκεψης), η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Belinda Balluku, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Rosen Hristov, ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Virgil Daniel Popescu και η υπουργός Οικονομικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Artane Rizvanolli. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Τις εργασίες της ξεκίνησε η πρώτη Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα (1st Athens Ministerial Energy Dialogue), που διοργανώνει σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Διαβάστε σχετικά: Στην Αθήνα η 1η ελληνική Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια

Σκοπός της Διάσκεψης είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής και να διασφαλιστούν προσιτές τιμές για τους καταναλωτές

Στο Υπουργικό Στρογγυλό Τραπέζι συμμετείχαν ο Υπουργός Πράσινης Μετάβασης της Ιταλίας, Gilberto Pichetto Fratin (μέσω τηλεδιάσκεψης), η Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Belinda Balluku, ο Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Rosen Hristov, ο Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Virgil Daniel Popescu και η Κοσοβάρα Υπουργός Οικονομικών, Artane Rizvanolli.

1η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια (1st Athens Ministerial Energy Dialogue), στην Αθήνα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η Ελλάδα σήμερα διοργανώνει την πρώτη Υπουργική Συνδιάσκεψη με συμμετοχή των ομολόγων μου από χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Σκοπός μας είναι να τη μετατρέψουμε σε ένα θεσμό διαλόγου, συνεργασίας και ενότητας. Γιατί μόνο μέσα από τις συμμαχίες και την ενεργειακή συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες μας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που η ενεργειακή κρίση απειλεί τη συνοχή της κοινωνίας μας, αλλά και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η Υπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πέντε ομολόγων μου. Συμμαχούμε για την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής μας και εμβαθύνουμε τις συνεργασίες μας για προσιτές τιμές ενέργειας», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του ο κ. Σκρέκας.

Παράλληλα, στην 1η Διυπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μανούσο Μανουσάκη, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, τον Διευθυντή του Γραφείου Ελλάδας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), Ιωάννη Μαρή και την Επενδυτική Λειτουργό στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Δέσποινα Τωμαδάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση και τα τελικά συμπεράσματα των παρουσιάσεων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή στη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ
Επόμενο άρθροΚιβωτός: Το νέο Δ.Σ. – Ξεκινούν έρευνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος