Αρχική Καταστροφές Φωτιά σε εταιρεία αποβλήτων στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112

Φωτιά σε εταιρεία αποβλήτων στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112

0
φωτιά Ασπρόπυργος 23/11/2022
Εικόνα: in,gr
Διαφήμιση

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Σκαραμαγκά, στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα σε χώρο επιχείρησης με χημικά και υλικά ανακύκλωσης. Η φωτιά, η οποία είναι ορατή από διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, εκδηλώθηκε αρχικά σε οικοπεδικούς χώρους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για χώρο εταιρείας που ασχολείται με τη διαχείριση και επεξεργασία αποβλήτων και πως αυτή τη στιγμή καίγονται τοξικά απόβλητα, ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή, ενώ επί τόπου βρίσκονται 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες και ειδικό όχημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Ασπροπύργου έλαβαν μήνυμα από το 112 να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, με κλειστά παράθυρα και μακριά από τζαμαρίες.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Ασπρόπυργο, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση. Οδηγίες αυτοπροστασίας / Protective action guidance: https://www.civilprotection.gr/en/all-guidelines!».

φωτιά Ασπρόπυργος 23/11/2022
Εικόνα: korinthostv.gr
φωτιά Ασπρόπυργος 23/11/2022
Εικόνα: protothema.gr
Διαφήμιση