Αρχική Κόσμος ΥΠΕΞ: Καλεί τους Έλληνες να φύγουν από την Ουκρανία – Νέο μπαράζ...

ΥΠΕΞ: Καλεί τους Έλληνες να φύγουν από την Ουκρανία – Νέο μπαράζ βομβαρδισμών

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΥΠΕΞ - απάντηση
Υπουργείο Εξωτερικών
Διαφήμιση

Σε άμεση αναχώρηση από την Ουκρανία καλεί το υπουργείο Εξωτερικών τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί, σε συνέχεια των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα ο Κίριλο Τιμόσενκο, αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν τρία ρωσικά πλήγματα σε αδιευκρίνιστη ενεργειακή μονάδα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας.

Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Η Πρεσβεία στο Κίεβο συνεχίζει να λειτουργεί με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str, Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr

κιεβο

Νέο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρία πλήγματα σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος” στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου, σημειώνει ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σε μήνυμα που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας δήλωσε ότι η επίθεση έγινε σε “καίρια υποδομή” και ότι εργαζόμενοι σε σωστικά συνεργεία κατευθύνονται προς την περιοχή.

Η δημόσια εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι “απήγαγε” δύο υψηλόβαθμους υπαλλήλους στο υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα πολυκατοικία στην πόλη λιμάνι Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, επλήγη επίσης από ρωσικό πύραυλο και πυροσβέστες ανέσυραν το πτώμα ενός άνδρα από τα ερείπια, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε το Reuters. Ο πύραυλος αυτός προκάλεσε τη μία από τις τρεις εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη αυτή και κατέστρεψε τελείως τη μία πτέρυγα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στο κέντρο του Μικολάιφ, όπου άνοιξε έναν τεράστιο κρατήρα.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι τρομοκρατεί και σκοτώνει αμάχους έπειτα από τις σημερινές αεροπορικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις. “Η Ουκρανία βάλλεται από τους κατακτητές. Συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα: να τρομοκρατούν και να σκοτώνουν πολίτες. Το τρομοκρατικό κράτος δεν θα αλλάξει τίποτα προς όφελός του με τέτοιες ενέργειες. Απλά θα επιβεβαιώσει τον καταστροφικό και δολοφονικό του χαρακτήρα, για τον οποίο θα λογοδοτήσει σίγουρα“, έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Διαφήμιση