Αρχική Special Topics Στον ΟΗΕ βίντεο και φωτογραφίες από τους 92 μετανάστες στον Έβρο

Στον ΟΗΕ βίντεο και φωτογραφίες από τους 92 μετανάστες στον Έβρο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΟΗΕ
Διαφήμιση

Στον ΟΗΕ πρόκειται να δοθούν βίντεο και φωτογραφικό υλικό που αφορά στη τα 92 άτομα που εντοπίστηκαν γυμνά και τραυματισμένα στον Έβρο. Μετά την προκλητική απάντηση των Τούρκων στην οποία καλεί τους «Έλληνες να είναι λίγο πολιτισμένοι», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, μετά την ενημέρωση που έκανε σε ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

Παράλληλα η Frontex επιβεβαιώνει και επίσημα την ανακοίνωση της Αθήνας για τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί και χτυπημένοι στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία εγκατέλειψε γυμνούς 92 μετανάστες στα σύνορα του Έβρου

Σοκάρουν οι αριθμοί

«Η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί οι 92 βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα. Βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

thmetan 1024x768 1 1024x768 1 10

Βλέπουμε μια προσπάθεια της Τουρκίας- επικοινωνιακά, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει..

Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους βοήθησαν να φτάσουν στα σύνορα.

Θέλω να σας πω ότι και οι 38 του Έβρου είχαν πει αντίστοιχα ότι η τουρκική στρατοχωροφύλακη τους πήγε στα σύνορα και τους πίεσε τότε να περάσουν προς την Ελλάδα.

Η Τουρκία ξέρετε εν όψει της δικιάς της προεκλογικής περιόδου των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε ο Ερντογάν, το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που συζητιούνται από την τουρκική κοινή γνώμη, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κύμα μεταναστών να έρθει προς την ΕΕ. Εμείς ξεκάθαρα έχουμε πει ότι κάτι τέτοιο δε θα το επιτρέψουμε.

Παρά την πίεση που δεχόμαστε φέτος είναι οι δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας. Για να έχει και ο κόσμος μια αίσθηση των αριθμών, το 2015 είχαν μπει περίπου 1 εκατ. άνθρωποι στη χώρα μας, το ’19 72.000, πέρυσι 8.500 και φέτος μέχρι στιγμής 11.000. Άρα οι ροές προς τη χώρα μας είναι χαμηλές, με αποτέλεσμα από τις 121 δομές που λειτουργούσαν στη χώρα μας να παραμένουν μόνο 34. », τόνισε ο κύριος Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

νοτης μηταρακης

Επιβεβαιώνει την Αθήνα η Frontex

Οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν σχεδόν γυμνοί και ορισμένοι από αυτούς με ορατά τραύματα, δήλωσε η Πολίνα Μπάκουλα, εκπρόσωπος του οργανισμού.

Μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία της Frontex στη Βαρσοβία, τόνισε ότι οι αξιωματικοί της συνοριακής υπηρεσίας της ΕΕ συνεργάστηκαν με τις ελληνικές Αρχές για να παράσχουν στους 92 μετανάστες βοήθεια, ενώ η συνοριακή υπηρεσία ενημέρωσε τον υπεύθυνο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex για πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Διαφήμιση