Αρχική Special Topics Μπαράζ βομβαρδισμών στο Κίεβο – Συναγερμός υπό τον φόβο χρήσης πυρηνικών

Μπαράζ βομβαρδισμών στο Κίεβο – Συναγερμός υπό τον φόβο χρήσης πυρηνικών

Σύνταξη: ecozen.gr

0
atalayar maria senovilla calle o
Διαφήμιση

Μπαράζ επιθέσεων με drone καμικάζι δέχεται από τη Ρωσία το Κίεβο ενώ την ίδια ώρα εγκαταλείπουν την Ουκρανία οι διπλωματικές αρχές κρατών υπό τον φόβο χρήσης πυρηνικών.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε πως έχουν χτυπηθεί πολυκατοικίες από ρωσικά drones καμικάζι, δημοσιεύοντας μάλιστα μία φωτογραφία που φέρεται να δείχνει συντρίμμια ενός drone.

Τον πανικό και τον τρόμο στο Κίεβο αποτύπωσε με τον πιο δραματικό τρόπο η δημοσιογράφος του Οpen, Αδαμαντία Λιόλιου, η οποία ήταν σε ζωντανή σύνδεση όταν υπήρξε νέος συναγερμός για πιθανή επίθεση με drone.

Στο βίντεο φαίνονται άνθρωποι που βρίσκονταν στον δρόμο κοντά στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου ξαφνικά να τρέχουν αναζητώντας ένα καταφύγιο. «Κάτι είδαν, έρχεται νέο drone, τρέχουν όλοι σε πρόχειρο καταφύγιο» περιέγραψε τις σκηνές από την πλευρά της η Ελληνίδα δημοσιογράφος.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας, ο Αντρίι Γέρμακ, έκανε λόγο από την πλευρά του για επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι.

«Οι Ρώσοι νομίζουν πως αυτό θα τους βοηθήσει», κάγχασε ο κ. Γέρμακ.

Πυραυλικό χτύπημα σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ έπειτα από πυραυλικό πλήγμα στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Τρεις πύραυλοι του εχθρού καταστράφηκαν από τις αντιαεροπορικές μας δυνάμεις“, ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο κυβερνήτης της επαρχίας στο Telegram. “Ένας πύραυλος έπληξε εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας. Έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται στο σημείο“, πρόσθεσε.

Οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μία εβδομάδα ακριβώς έπειτα από τα εκτεταμένα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Εκκενώνουν την Ουκρανία υπό τον φόβο πυρηνικών

Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι δυτικές δυνάμεις,  μετά το ντόμινο εντολών εκκένωσης της Ουκρανίας από σειρά κρατών τις τελευταίες ώρες, που δόθηκαν μετά  τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το γεγονός ότι μεταξύ των χωρών που ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη χώρα, βρίσκεται η Κίνα, εντείνει την ανησυχία, καθώς το Πεκίνο θεωρείται ως  ο πιο ισχυρός σύμμαχος της Ρωσίας. Μάλιστα την ίδια οδηγία έχουν εκδώσει τις τελευταίες ημέρες, χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, που συνδέονται με μακροχρόνιες εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, η οδηγία εκκένωσης της Ουκρανίας δίνεται για λόγους ασφαλείας, καθώς έχουν αυξηθεί τα επίπεδα επικινδυνότητας εξαιτίας του πολέμου.

Ξέσπασμα Ζελένσκι

Το ξέσπασμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκάλεσε το κύμα επιθέσεων στο Κίεβο από ρωσικά drones καμικάζι.

«Όλη τη νύχτα και όλο το πρωί, ο εχθρός τρομοκρατεί τον άμαχο πληθυσμό. Drones και πύραυλοι καμικάζι επιτίθενται σε όλη την Ουκρανία. Μια πολυκατοικία χτυπήθηκε στο Κίεβο.

»Ο εχθρός μπορεί να επιτεθεί στις πόλεις μας, αλλά δεν θα μπορέσει να μας σπάσει το ηθικό. Οι κατακτητές θα έχουν μόνο δίκαιη τιμωρία και καταδίκη των μελλοντικών γενεών. Και θα πάρουμε τη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, παραθέτοντας σχετικό βίντεο από τη στιγμή που διασώστες, ασθενοφόρα και δημοσιογράφοι ήταν στους δρόμους».

Διαφήμιση