Αρχική Πολιτισμός Η καρδιά του Σοπέν «χτύπησε» στο Ηρώδειο

Η καρδιά του Σοπέν «χτύπησε» στο Ηρώδειο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
2022 0927 0002 ΣΟΠΕΝ ΗΡΩΔΕΙΟ
Διαφήμιση

Επιστήμη, Μουσική και Θέατρο έσμιξαν στο Ηρώδειο σε μια μοναδική συναυλία με πρωταγωνιστή τη μουσική κληρονομιά του Φρεντερίκ Σοπέν.

Αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο διακεκριμένο Καρδιολόγο Παύλο Τούτουζα.

2022 0927 0004 ΣΟΠΕΝ ΗΡΩΔΕΙΟ

 

Μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, απολαύσαμε – στη σκιά της Ακρόπολης- τα  αριστουργηματικά έργα του Σοπέν που απέδωσε μοναδικά η Εθνική Συμφωνική της Όπερας της Βαρσοβίας, με τη λαμπερή Ελληνίδα σολίστ-πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου να «κλέβει» επάξια τις εντυπώσεις και να καταχειροκροτείται.

Μάλιστα η αγαπημένη σολίστ του Μίκη Θεοδωράκη παρουσίασε -σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση- δικές της ενορχηστρώσεις σε λατρεμένες μελωδίες του Σοπέν τις οποίες η Ορχήστρα υιοθέτησε και πρόκειται να παρουσιάσει στο Μεγάλο Θέατρο της Όπερας της Βαρσοβίας.

2022 0927 0006 ΣΟΠΕΝ ΗΡΩΔΕΙΟ

Εξαίρετος και ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του ρομαντικού Πολωνού συνθέτη με την ερμηνεία του να συνδιαλέγεται με απόλυτη επιτυχία με την ορχήστρα και να φωτίζει τη ζωή και το έργο του Σοπέν μέσα από τις δικές του επιστολές.

2022 0927 0003 ΣΟΠΕΝ ΗΡΩΔΕΙΟ

Στην μοναδική αυτή συναυλία παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας, Κ.  Χατζηδάκης, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, Ό. Κεφαλογιάννη, ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης,  ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ), Π. Τσάκος, και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ, Κ. Τούτουζας, γιός του αείμνηστου Π. Τούτουζα.

2022 0927 0005 ΣΟΠΕΝ ΗΡΩΔΕΙΟ

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, A. Lompart, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Πολωνίας W. Dabrowsk, οι Πρόεδροι  του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, του Ωνασείου Ι. Μπολέτης, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος D. Horner, καθώς και ο παλαίμαχος προπονητής ποδοσφαίρου Γιάτσεκ Γκμόχ.

Διαφήμιση