Αρχική Special Topics - 2 Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα Karish στο Ισραήλ

Energean: Ξεκίνησε η παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα Karish στο Ισραήλ

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Energean Power FPSO
Διαφήμιση

Η παραγωγή των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish της Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג) στην θάλασσα του Ισραήλ είναι από το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου γεγονός.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Energean plc προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ: 

-Ξεκίνησε με ασφάλεια η παραγωγή των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου από το project ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish στην θάλασσα του Ισραήλ. 

-To φυσικό αέριο παράγεται από την γεώτρηση Karish Main-02 και η ροή του ενισχύεται σταθερά.

-Η προετοιμασία για την μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού πωλήσεων αερίου βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πωλήσεις προς τους πελάτες της Energean στο Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

-Παραγωγή από τις γεωτρήσεις Karish Main-01 και Karish Main-03 αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο και τέσσερις εβδομάδες αντιστοίχως.

μαθιος ρηγας

O Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean δήλωσε σχετικά:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιβεβαιώνω το ότι η Energean ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish στην θάλασσα του Ισραήλ.

Ολοκληρώσαμε ένα project – σημείο αναφοράς που φέρνει ανταγωνισμό στην αγορά φυσικού αερίου του Ισραήλ, ενισχύει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και διασφαλίζει σε προσιτές τιμές καθαρή ενέργεια που θα αντικαταστήσει τον άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρισμού, έχοντας ως αποτέλεσμα μια σημαντική θετική επίδραση στο περιβάλλον.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου μας για 200 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερήσια παραγωγή και για 1,75 δισεκ. δολάρια ετήσια κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Κarish είναι ένα ορόσημο προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Εστιάζουμε τώρα στην αύξηση της παραγωγής και στην επίτευξη της πλήρους δυναμικότητας των 8 δισεκ. κ. μ. ετησίως μέσω της επέκτασης των υποδομών του FPSO Energean Power”.

κοιτασμα karish

Η δυναμικότητα FPSO και αγωγού

Το FPSO Energean Power (Floating, Production, Storage & Offloading – Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης) και ο αγωγός πωλήσεων αερίου έχουν τελική δυναμικότητα 8 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως.

Η αρχική δυναμικότητα είναι της τάξης των 6,5 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως και οι εμπορικές πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο σε περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες από σήμερα.

Η έναρξη παραγωγής από το κοίτασμα Karish North και η σχεδιασμένη επέκταση των υποδομών του FPSO (εγκατάσταση και λειτουργία 2ου oil train και 2ου export riser) προγραμματίζονται για τα τέλη του 2023 και θα επιτρέψουν στην Energean να παράγει αέριο στην πλήρη δυναμικότητα των 8 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι κίνδυνοι για την υγεία μας από την αλλαγή της ώρας
Επόμενο άρθροΟι νικητές του διαγωνισμού καινοτομίας Smart Forest Innovation Challenge