Αρχική Κόσμος Έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία – Τουλάχιστον 49 εγκλωβισμένοι

Έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία – Τουλάχιστον 49 εγκλωβισμένοι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ορυχειο τουρκια
Διαφήμιση

Μεγάλη έκρηξη σε ορυχείο στην περιοχή Αμάσρα της επαρχίας Μπάρτιν, στην νοτιοανατολική Τουρκία, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο σημείο, βρίσκονται ασθενοφόρα και δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ έσπευσαν ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, και ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:15 τοπική ώρα, στην Τουρκία, σε ένα ορυχείο άνθρακα και πιστεύεται ότι οφείλεται σε έναν μετασχηματιστή . Από τους 87 που εργάζονται στο ορυχείο, οι 11 έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βγουν σώοι, με έναν εξ αυτών να αναφέρει πως «δεν ξέρουμε τι συνέβη. Το μόνο που είδαμε ήταν ένα σύννεφο καπνού».

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν, Νουρτάτς Αρσλάν, είπε ότι οκτώ ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους όμως 44 βρίσκονται σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων. «Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Ρετσάι Τσακίρ, δήλωσε ότι έξι εργάτες φαίνονται από τα τσιπ στα κράνη τους «να μην κινούνται», ενώ 11 από τους 87 ανθρακωρύχους «απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση».

Στο ορυχείο συγκεντρώθηκαν συγγενείς των εργαζομένων που άκουσαν για την έκρηξη, ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων.

Διαφήμιση