Αρχική Περιβάλλον Ζεστό Σαββατοκύριακο- «Χειμωνιάτικη» Δευτέρα

Ζεστό Σαββατοκύριακο- «Χειμωνιάτικη» Δευτέρα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Καταιγίδα - Ήλιος - Καιρός
Διαφήμιση

Νέα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου (10-11/9), αλλά και για την εξέλιξή του τις επόμενες ημέρες έδωσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο υδράργυρος να εκτοξευθεί στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τους ισχυρούς νοτιάδες να κάνουν έντονη τη δυσφορία λόγω και της μεγάλης υγρασίας.

Στα δυτικά της χώρας ίσως υπάρξουν ορισμένες καταιγίδες το Σάββατο, ενώ το μεσημέρι προς το απόγευμα να υπάρξουν τοπικές μπόρες και στα ορεινά της Αττικής όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 35 με 36 βαθμούς.

Βροχές ίσως δουν και περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση έως και 10 βαθμών Κελσίου φτάνοντας το ανώτερο τους 27 βαθμούς. Μάλιστα, οι βοριάδες που θα πνέουν στα πελάγη θα διώξουν και την υγρασία.

Όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου στους χάρτες του, από τις 18 Σεπτεμβρίου ίσως έρθει μία γερή κατεβασιά ψυχρού αέρα από τη βόρεια Ευρώπη, η οποία στις 19 με 20 του μήνα να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Ζέστη - Καλοκαίρι - Παραλία - Καιρός

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 10-09-2022 από την ΕΜΥ

 

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 31 με 33 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και νότια δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυριακή 11-09-22 

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Από το βράδυ τα φαινόμενα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει έως τους 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαφήμιση