Αρχική Καταστροφές Βιβλική καταστροφή στη Φλόριντα από τον φονικό τυφώνα VIDEO

Βιβλική καταστροφή στη Φλόριντα από τον φονικό τυφώνα VIDEO

Σύνταξη: ecozen.gr

0
τυφωνας ΙΑΝ3
Διαφήμιση

Ο φονικός τυφώνας Ίαν κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου με 23 ακόμα να αγνοούνται καθώς και τεράστιες καταστροφές στη νοτιοδυτική Φλόριντα.

Ένα κύμα ύψους 5,5 μέτρων διέσχισε το Φορτ Μάιερς καταστρέφοντας σπίτια, καθώς το νερό κατέκλυσε διώροφες ιδιοκτησίες. Ακόμα και καρχαρίες παρασύρθηκαν στη στεριά όπως δείχνει βίντεο κατοίκου.

Τα τρομακτικά πλάνα έδειξαν το ένα κύμα μετά το άλλο να σφυροκοπεί τη μικρή πόλη, όπου επί του παρόντος ισχύει προειδοποίηση για ακραίους ανέμους, καταπίνοντας κτίρια και αυτοκίνητα, καθώς η τερατώδης καταιγίδα έφτασε τελικά στην ξηρά την Τετάρτη.

Ένας τεράστιος χείμαρρος νερού καταπίνει φοίνικες στο τροπικό θέρετρο και ξεριζώνει μερικούς από τις ρίζες τους, καθώς «χτυπήθηκε» από ανέμους ταχύτητας 250 χλμ/ώρα.

 Είναι η πέμπτη καταιγίδα στην ιστορία που χτυπάει την ξηρά με αυτή την ταχύτητα.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πολίτες είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ο κυβερνήτης Ron DeSantis προειδοποίησε τους πολίτες σε απογευματινό διάγγελμά του ότι τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα.

“Αυτή η καταιγίδα κάνει μεγάλο κακό στην πολιτεία της Φλόριντα”, δήλωσε ο κυβερνήτης, λέγοντας στους πολίτες να περιμένουν ότι η καταιγίδα θα περάσει από την πολιτεία σήμερα και “κατά το μεγαλύτερο μέρος της αυριανής ημέρας”.

Το Fort Myers ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που επλήγησαν από τον Ian, με αποκαλυπτικές εικόνες μετά το αρχικό κύμα που έδειχναν σπίτια αποδεκατισμένα από την οργή του, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με το τσουνάμι των πλημμυρών.

Εν τω μεταξύ, η Νάπολη και το νησί Sanibel συγκλονίστηκαν επίσης από τον “ιστορικό” τυφώνα, με σπίτια που κατακλύστηκαν από νερό, συντρίμμια που πετάχτηκαν μέσα από παράθυρα.

Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι στη Νάπολη έχουν αποκλειστεί στις στέγες τους, με τον πληθυσμό της πόλης να αποτελείται κυρίως από ηλικιωμένους κατοίκους.

Ένας νεκρός και 23 αγνοούμενοι

Υποχρεωτική απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει πλέον για την πόλη από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, καθώς οι τοπικοί σερίφηδες ανέφεραν ότι ένας αριθμός ανθρώπων παγιδεύτηκε στα σπίτια και τις στέγες τους λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Στη γειτονική κομητεία Martin County, το γραφείο του σερίφη επιβεβαίωσε έναν θάνατο, αφού ανέσυρε το πτώμα του 34χρονου εργάτη οικοδομών Cody Dudek με το πρόσωπο προς τα κάτω στο νερό κοντά στο Palm City.

τυφωνας ΙΑΝ1

Καθώς η καταιγίδα κατευθύνεται βόρεια προς την κεντρική Φλόριντα, οι κυβερνήτες της Βιρτζίνια και της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας έχουν κηρύξει τις αντίστοιχες πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν αναμονή των ζημιών που θα προκληθούν.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, εν τω μεταξύ, προέτρεψε τους κατοίκους που αποφάσισαν να αψηφήσουν την καταιγίδα να παραμείνουν στις ιδιοκτησίες τους ή στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης, ενώ ο τυφώνας έπληττε τις ακτές και πλησίαζε στην κατηγορία 5.

 

Έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η Κούβα βασανίστηκε από τον σφοδρό τυφώνα, ο οποίος άφησε πίσω του ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων και τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Η συνοριοφυλακή επιβεβαίωσε ότι 23 άνθρωποι αγνοούνται στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα μετά τη βύθιση κουβανικής βάρκας μεταναστών.
Το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης διέκοψε τις επιχειρήσεις καθώς το μάτι της καταιγίδας κατέβαινε στα νοτιοδυτικά.

τυφωνας ΙΑΝ

Καταποντίστηκε το Φορτ Μάιερς

Το Φορτ Μάιερς έχει καταποντιστεί από κύμα ύψους 5,5 μέτρων. Oι πελάτες του ξενοδοχείου κινηματογραφούν αντικείμενα που επιπλέουν έξω από τα κτίρια, ενώ επί του παρόντος ισχύει προειδοποίηση για ακραίους ανέμους.

Γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν επίσης καταγραφεί να πυροδοτούν σπινθήρες κοντά σε σπίτια από τον τυφώνα της κατηγορίας 4, καθώς τα αυτοκίνητα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.

Τμήματα της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας μπορεί επίσης να δουν πλημμυρικές βροχές και κάποιο παράκτιο κύμα να τους «χτυπάει» μέχρι το Σάββατο.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ κήρυξε εκ των προτέρων κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάσσοντας 500 στρατιώτες της Εθνοφρουράς να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την έκταση των ζημιών που άφησε στο πέρασμά του ο “εξαιρετικά επικίνδυνος” τυφώνας καθώς κατευθύνεται βόρεια προς την Πολιτεία Sunshine State – όπου οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα φτάσει στην ξηρά γύρω στις 4 το απόγευμα.

Η εταιρεία Florida Power and Light Company ανέφερε 17. 255 διακοπές ρεύματος σε διάφορες κομητείες της Φλόριντα, καθώς ο DeSantis επιβεβαίωσε ότι ένα εκατομμύριο ιδιοκτησίες έμειναν χωρίς ρεύμα.

Ο DeSantis, ο οποίος επικαλέστηκε την Κυριακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την πολιτεία, έχει ετοιμάσει 30.000 εργαζόμενους σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν όταν το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Φλόριντα αναπόφευκτα καταρρεύσει από την οργή του Ίαν.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα προειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ ότι ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν αναγκαστούν να προετοιμαστούν για την οργή του Ίαν.

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν την ακτή να χτυπιέται από ισχυρούς ανέμους και σπίτια και επιχειρήσεις να πλημμυρίζουν από πάνω από δύο μέτρα νερό, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

τυφωνας ΙΑΝ2

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο DeSantis δήλωσε ότι “η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας” για οποιονδήποτε βρίσκεται στην πολιτεία και προειδοποίησε όσους βρίσκονται στη βόρεια ακτή και την ακτή του Κόλπου ότι θα μπορούσαν να πληγούν περισσότερο από τη “διαφορετική” καταιγίδα.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια κατά μήκος της δυτικής ακτής της Φλόριντα κινδυνεύουν από ζημιές από το κύμα καταιγίδας του τυφώνα Ίαν.

Η καταιγίδα θα κινηθεί πιο αργά κατά μήκος της ακτής, διατηρώντας ανέμους υψηλής ταχύτητας, πράγμα που σημαίνει ότι οι βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι θα παραμείνουν στις ίδιες περιοχές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: Dailymail

Διαφήμιση