Αρχική Κόσμος Βασιλιάς Κάρολος Γ’ : «Θα σας υπηρετήσω με αφοσίωση»

Βασιλιάς Κάρολος Γ’ : «Θα σας υπηρετήσω με αφοσίωση»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
καρολος
Διαφήμιση

Το πρώτο ιστορικό διάγγελμα απήυθυνε ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος ο Γ’, αποτίοντας φόρο τιμής στη μητέρα του, Ελισάβετ και αναφερόμενος στα δύο του παιδιά, Ουίλιαμ και Χάρι.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Αυτής Μεγαλειότης, η πολυαγαπημένη μου μητέρα, ήταν μια έμπνευση και πρότυπο για εμένα και σύσσωμη την οικογένειά μου. Της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που μια οικογένεια οφείλει στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της» ανέφερε ξεκινώντας το πρώτο του διάγγελμα ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Θυσιάστηκε για το καθήκον. Η αφοσίωσή της δεν ταλαντεύτηκε ποτέ σε καιρούς αλλαγής και προόδου, σε καιρούς χαράς και γιορτής, και σε καιρούς θλίψης και απώλειας» πρόσθεσε ο Βρετανός νέος βασιλιάς.

καρολος

«Η στοργή, ο θαυμασμός και ο σεβασμός που ενέπνευσε η βασίλισσα, έγινε η σφραγίδα της βασιλείας της. Όπως μπορεί να καταθέσει κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας, συνδύασε αυτές τις ποιότητες με τη ζεστασιά, το χιούμορ και την αλάθητη ικανότητα να βλέπει πάντα το καλό στους ανθρώπους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κάρολος δεσμεύτηκε να διατηρήσει «τις συνταγματικές αρχές στην καρδιά του έθνους μας όπως ακριβώς η βασίλισσα, με ανάλογη ακλόνητη αφοσίωση».

«Όπως ακριβώς έκανε η βασίλισσα με ακλόνητη αφοσίωση, δεσμεύομαι κι εγώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που θα μου χαρίσει ο θεός, να διατηρήσω τις συνταγματικές αρχές στην καρδιά του έθνους μας. Οπουδήποτε κι αν ζείτε εντός Ηνωμένου Βασιλείου ή σε βασίλεια και εδάφη σε ολόκληρο τον κόσμο και όποιο κι αν είναι το προφίλ και οι πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή» δεσμεύτηκε ο ίδιος.

«Η ζωή μου ασφαλώς θα αλλάξει καθώς αναλαμβάνω νέες ευθύνες. Δεν θα είναι πλέον εφικτό για εμένα να αφιερώνω τόσο χρόνο και ενέργεια στην κοινωνική προσφορά και τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρομαι βαθιά. Όμως, γνωρίζω πως η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί στα έμπιστα χέρια άλλων».

karolos

Ο Γουίλιαμ νέος πρίγκιπας της Ουαλίας

Όπως γνωστοποίησε ο Κάρολος, ο γιος του Γουίλιαμ θα πάρει τον τίτλο που κατείχε ο ίδιος μέχρι χθες, τού πρίγκιπα της Ουαλίας και διαδόχου του θρόνου. Ενώ η σύζυγος του θα φέρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Με την Κάθριν στη πλευρό του, οι νέοι μας πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας γνωρίζω πως θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να ηγούνται τού εθνικού διαλόγου, βοηθώντας να φέρουν το περιθώριο στο επίκεντρο όπου μπορεί να δοθεί ουσιώδης βοήθεια» τόνισε.

Στο πρώτο διάγγελμά του ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ’ αναφέρθηκε και στον μικρό γιο του, τον Δούκα του Σάσεξ και τη σύζυγό του, Μέγκαν.

«Εκφράζω την αγάπη μου για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό».

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Καμίλα, είπε ότι «βασίζεται στην στοργική βοήθειά της» και ότι «γίνεται η βασιλική σύζυγός μου».

καρολος καμιλα

Η προσωπική αναφορά στην «αγαπημένη μαμά»

O νέος βασιλιάς έκλεισε την πρώτη του ομιλία στο βρετανικό έθνος με μια προσωπική αναφορά στην «αγαπημένη του μαμά».

«Καθώς ξεκινάς το τελευταίο σου ταξίδι για να βρεις τον αγαπημένο μου μπαμπά, θέλω απλώς να σου πω αυτό: Ευχαριστώ. Ευχαριστώ για την αγάπη και την αφοσίωσή σου στην οικογένειά μας και στην οικογένεια των εθνών που υπηρέτησες τόσο επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια. Είθε οι άγγελοι να τραγουδούν για να αναπαυθείς».

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς σήμερα, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η τελετή της στέψης του θα γίνει ίσως μετά από μήνες, καθώς θα απαιτήσει λεπτομερή προγραμματισμό.

Η στέψη της μητέρας του, στην οποία συμμετείχαν αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε 16 μήνες αφότου ανέβηκε στο θρόνο.

 

Διαφήμιση