Αρχική Διάστημα To Hilton “πάει” διάστημα σχεδιάζοντας τις εγκαταστάσεις διαμονής του Starlab

To Hilton “πάει” διάστημα σχεδιάζοντας τις εγκαταστάσεις διαμονής του Starlab

Σύνταξη: ecozen.gr

0
hilton voyager starlab space sta
Διαφήμιση

Ο ξενοδοχειακός κολοσσός Hilton έχει υπογράψει για να σχεδιάσει τις εγκαταστάσεις αστροναυτών για τον ιδιωτικό διαστημικό σταθμό Starlab που αναπτύσσεται επί του παρόντος από την Voyager Space Holdings και τη Lockheed Martin.

Εκτός από το σχεδιασμό των σουιτών φιλοξενίας και των χώρων ύπνου, η Hilton θα συνεργαστεί επίσης με το Voyager για να εξετάσει τις δυνατότητες μάρκετινγκ του διαστημικού σταθμού και τις εμπειρίες των αστροναυτών στο σκάφος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Voyager Dylan Taylor, μιλώντας στο CNBC στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο του 2022, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος από τη “μοναδική προοπτική” που φέρνει η Hilton στο έργο, επειδή “δεν είναι άνθρωποι του διαστήματος”.

“Είναι σχεδόν σαν να το βλέπουμε με φρέσκα ματιά και να λέμε: “Πώς μπορούμε να επανασχεδιάσουμε αυτή την εμπειρία;”, δήλωσε ο Taylor.

106965109 1635166497411 Starlab

Η σύμπραξη σηματοδοτεί την πρώτη του είδους της μεταξύ των ιδιωτικών σταθμών που αναπτύσσονται, αν και τόσο ο τομέας του διαστήματος όσο και ο τομέας της φιλοξενίας έχουν από καιρό οραματιστεί τις δυνατότητες ενός ξενοδοχείου στην τροχιά της Γης.

“Εδώ και δεκαετίες, οι ανακαλύψεις στο διάστημα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή στη Γη και τώρα η Hilton θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αυτό το μοναδικό περιβάλλον για να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών όπου κι αν ταξιδεύουν οι άνθρωποι”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hilton Christopher Nassetta.

Η Voyager και η εταιρεία Nanoracks αναπτύσσουν τον διαστημικό σταθμό Starlab σε συνεργασία με τη Lockheed Martin. Στόχος των εταιρειών είναι το πρώτο Starlab να τεθεί σε λειτουργία σε χαμηλή γήινη τροχιά από το 2027.

Ο διαστημικός σταθμός είναι ένας από τους τέσσερις που κατασκευάζονται από αμερικανικές εταιρείες με τη βοήθεια συμβάσεων της NASA, καθώς η υπηρεσία ετοιμάζεται να αποσύρει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2030.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Commercial LEO Destinations της NASA, η Nanoracks ανέλαβε τη μεγαλύτερη ατομική σύμβαση του προγράμματος, αξίας 160 εκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσει στη δημιουργία του Starlab.

106965165 1635172499492 Orbital

Ο Τέιλορ δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Hilton προέκυψε από μια σχέση που ξεκίνησε με τα “μπισκότα στο διάστημα” στις αρχές του 2020, όταν οι αστροναύτες στον ISS έψησαν μπισκότα σοκολάτας DoubleTree ως το πρώτο πείραμα ψησίματος φαγητού στο διάστημα.

Ο Taylor δήλωσε ότι η Voyager βλέπει ισχυρές ευκαιρίες αγοράς για την Starlab στις επιστημονικές και ερευνητικές υπηρεσίες, καθώς και στις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις.

Η Voyager αναμένει να ξεκινήσει την κατασκευή της πρώτης μονάδας Starlab το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Το πρώτο Starlab θα κατασκευαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο – με το σχέδιο να μπορεί να έχει τρεις μονάδες συνδεδεμένες μεταξύ τους. Μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί σε “πολλαπλά Starlabs που θα είναι κατασκευασμένα ειδικά” για διαφορετικές ανάγκες της αγοράς, δήλωσε ο Taylor.

ΠΗΓΗ: CNBC

Διαφήμιση