Αρχική Καταστροφές Κεφαλονιά: Τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα

Κεφαλονιά: Τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
308462874 8309420209098092 48297
Διαφήμιση

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά προκειμένου να μην καούν σπίτια από την πυρκαγιά στο Λιβάδι που ξέσπασε χθες μετά τις 20:00 στο νησί.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών της Κεφαλονιάς αντιμετώπισαν ταυτόχρονα 4 διαφορετικά περιστατικά πυρκαγιών, τα οποία ξέσπασαν σχεδόν την ίδια ώρα.

Μετά τις 20.00 το βράδυ, ξέσπασε η πρώτη πυρκαγιά στη Λειβαθώ στα Σπαρτιά, όπου έσπευσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η φωτιά ήταν σε δύσβατο σημείο ανάμεσα σε χαράδρες. Αυτή την ώρα έχει κατασβεστεί.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ η φωτιά στα Σπαρτιά ήταν σε εξέλιξη, πυρκαγιά ξέσπασε σε ιστιοπλοϊκό που ήταν αραγμένο στο λιμάνι του Αργοστολίου.

307452001 1146198412999405 35105

Αμέσως αποκλείστηκε η παραλιακή Αντ. Τρίτση σε μεγάλο μέρος της και ξεκίνησε η επιχείρηση. Οι αρχικοί φόβοι για τυχόν ύπαρξη εγκλωβισμένων μέσα στο σκάφος, ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ οι πυροσβέστες πρόλαβαν να σβήσουν την φωτιά και να μην κινδυνεύσουν διπλανά σκάφη.

Το τρίτο περιστατικό αφορούσε σε φωτιά, που εκδηλώθηκε σε σπίτι στα Προκοπάτα, όπου και εκεί κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς να κινδυνεύσουν ένοικοι.

Τέταρτο και δυσκολότερο περιστατικό από όλα, η πυρκαγιά που ξέσπασε – και μάλιστα σε δύο μέτωπα – στο Λιβάδι προς Ληξούρι και έφτασε μέχρι τα Κουβαλάτα.

Σε αυτό το μέτωπο η μάχη με τις φλόγες ήταν δύσκολη, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ κινδύνευσαν σπίτια, αγροικίες και στάβλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 40 Πυροσβέστες , 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, ενώ υπήρξαν ενισχύσεις από την Κυλλήνη 19 με πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 5 Α/Φ και 1 Ε/Π. Στη μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν η Τοπική Αυτοδιοικηση με υδροφόρες , Αστυνομικές δυνάμεις και οι εθελοντικές ομάδες Ερίσου και Πυλάρου. Αυτή την ώρα η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

 

Διαφήμιση