Αρχική Special Topics Live η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση των 4 περιοχών της Ουκρανίας

Live η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση των 4 περιοχών της Ουκρανίας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
putin statement.jpg
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 15:00 ξεκίνησε η φιέστα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η αίθουσα του Κρεμλίνου είναι κατάμεστη από δημοσιογράφους προκειμένου να ακούσουν την πολυαναμενόμενη ομιλία κατά την οποία θα υπογράψει τα διατάγματα προσάρτησης των εδαφών της Ουκρανίας τα οποία έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια των επτά μηνών των μαχών.

Στην αίθουσα βρίσκονται επίσης ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Μία τεράστια σκηνή έχει επίσης στηθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με ταμπέλες που διακηρύσσουν ότι οι τέσσερις περιοχές αποτελούν μέρος της Ρωσίας ενώ δρόμοι έχουν κλείσει γύρω από την εμβληματική πλατεία.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκφωνήσει σημαντική ομιλία στη διάρκεια της τελετής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Τις προηγούμενες ημέρες οι τέσσερις περιοχές, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, πραγματοποίησαν δημοψηφίσματα, με τα οποία ο πληθυσμός των περιοχών τάχθηκε σε συντριπτικά ποσοστά υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία.

 

Επίθεση εναντίον της Ρωσίας οι παραβιάσεις των συνόρων των προσαρτημένων περιοχών

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η μεγάλη φιέστα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι πλέον θα αντιμετωπίζεται ως επιθετική ενέργεια η όποια παραβίαση των συνόρων που περιλαμβάνουν την Χερσώνα, τη Ζαπορίζια, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

«Η Μόσχα θα θεωρήσει επιθέσεις κατά οποιουδήποτε τμήματος των περιοχών της Ουκρανίας που ετοιμάζεται να προσαρτήσει ως επιθετικές ενέργειες κατά της ίδιας της Ρωσίας» διεμήνυσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν θα είναι τίποτα άλλο, εκτός από αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κι αν δεν έχει καταληφθεί το 100% τα εδάφη αυτά της Ουκρανίας, ενσωματώνονται «de jure», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, ενώ μίλησε για επιστροφή στα σύνορα του 2014 όσον αφορά το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Αναφερόμενος σε σενάρια κλιμάκωσης, προειδοποίησε ότι η όποια αναφορά σε πυρηνικά όπλα «προέρχεται μόνο από ανεύθυνους».

 

Διαφήμιση