Αρχική Special Topics Κακοκαιρία από αύριο – Καταιγίδες και στην Αττική

Κακοκαιρία από αύριο – Καταιγίδες και στην Αττική

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει και την Αττική, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από σήμερα το απόγευμα καθώς η κακοκαιρία που πλησιάζει θα μας βάλει για τα καλά στο φθινοπωρινό κλίμα.

Αν και σήμερα ήταν ηλιόλουστος ο καιρός, από το απόγευμα αλλάζει, με καταιγίδες και βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους, ακόμα και στην Αττική.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας από το Windy:

Την αλλαγή, ωστόσο, στις καιρικές συνθήκες θα τη νιώσουμε πολύ περισσότερο το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς στην Αθήνα.

Ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης

Αναφορικά με τον καιρό στην Αθήνα, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια του νομού.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος στο Open, από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας και προς την Τετάρτη θα συναντήσουμε τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.

Η πρόγνωση για Τετάρτη- Πέμπτη

Σύμφωνα με την κυρία Ρήγου, την Τετάρτη προβλέπονται κατά διαστήματα νεφώσεις, με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη. Προς το βράδυ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στη Θεσσαλία και σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, με τις μέγιστες το μεσημέρι να πέφτουν στους 22 βαθμούς στα βόρεια και 27 – 29 στις υπόλοιπες περιοχές.

Σημαντική όμως θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 4 – 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται βροχές και τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες. Μέσα στη μέρα θα περιοριστούν στα νότια εξασθενημένες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις.

Διαφήμιση