Αρχική Ενέργεια Δείτε live: Ο νέος μηχανισμός επιδότησης ρεύματος – φυσικού αερίου

Δείτε live: Ο νέος μηχανισμός επιδότησης ρεύματος – φυσικού αερίου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κ. Σκρέκας Επιδοτήσεις Ενέργεια Σεπτέμβριος
Διαφήμιση

Στις 9:30 αναμένεται να ανακοινώσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας το νέο μηχανισμό επιδότησης λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα προβλέπει κλιμακωτή επιδότηση νοικοκυριών. Θα περιλαμβάνει τρία διαφορετικά κλιμάκια ανάλογα με την κατανάλωση και αντίστοιχα τρεις διαφορετικές επιδοτήσεις.

Στο πρώτο κλιμάκιο θα τοποθετηθούν οι χαμηλότερες καταναλώσεις που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα είναι αυτές έως περίπου 500KWh/μήνα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών τα οποία και θα απολαμβάνουν τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις.

ηλεκτρικό ρεύμα - ρεύματος

Στο δεύτερο και τρίτο κλιμάκιο θα τοποθετηθούν όλες οι υπόλοιπες καταναλώσεις. Σε αυτές τις κατηγορίες η επιδότηση θα είναι χαμηλότερη όμως όσοι καταφέρουν να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας 15% σε σχέση με τις περσινές καταναλώσεις της αντίστοιχης περιόδου τότε θα λαμβάνουν μπόνους επιδότησης με την έκδοση των εκκαθαριστικών τους λογαριασμών.

Και για το φυσικό αέριο και τις περίπου 700.000 νοικοκυριά που το χρησιμοποιούν η επιδότηση θα συνεχίσει να είναι οριζόντια χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Ο Κώστας Σκρέκας θα αναφερθεί και στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου και για το οποίο θα ισχύσει οριζόντια έκπτωση στην αντλία 25 λεπτών για όλους.

Δείτε εδώ LIVE τη μετάδοση:

 

Διαφήμιση