Αρχική COVID-19 Η Κίνα εγκρίνει το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο COVID-19 στον κόσμο

Η Κίνα εγκρίνει το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο COVID-19 στον κόσμο

Σύνταξη: ecozen.gr

0
εισπνεομενο εμβολιο
Διαφήμιση

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε μια εισπνεόμενη έκδοση του εμβολίου COVID-19 , το οποίο παρασκευάζεται από την CanSino Biologics με έδρα την Tianjin.

Η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας ενέκρινε το Ad5-nCoV της CanSino για επείγουσα χρήση ως αναμνηστικό εμβόλιο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το εμβόλιο είναι μια νέα έκδοση του φαρμάκου COVID-19 της CanSino που χορηγείται με μία δόση, το πρώτο στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δοκιμές σε ανθρώπους τον Μάρτιο του 2020 και το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα, το Μεξικό, το Πακιστάν, τη Μαλαισία και την Ουγγαρία μετά την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο του 2021.

Η εισπνεόμενη έκδοση μπορεί να διεγείρει την κυτταρική ανοσία και να προκαλέσει ανοσία του βλεννογόνου για να ενισχύσει την προστασία χωρίς ενδομυϊκή ένεση, δήλωσε ο CanSino.

np file 180380

Οι εταιρείες εξετάζουν την ανάπτυξη εισπνεόμενων εκδόσεων εμβολίων για τη διέγερση των αντισωμάτων στους ρινικούς ιστούς και τους ιστούς των αεραγωγών ώστε να αμυνθούν κατά του κοροναϊού.

Δεν χρειάζονται βελόνες και μπορούν να χορηγηθούν μόνα τους, διευρύνοντας την απήχησή τους σε άτομα που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και ενδεχομένως μειώνοντας την πίεση στους πόρους υγειονομικής περίθαλψης.

Το αρχικό εμβόλιο μιας δόσης της CanSino βρέθηκε να είναι 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων του COVID-19 και 91% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου, αλλά υπολείπεται των εμβολίων της Sinovac Biotech και του κρατικού ομίλου Sinopharm που χρησιμοποιούνται εκτός Κίνας.

Αυτές οι δύο εταιρείες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των 770 εκατομμυρίων δόσεων που έχει στείλει η Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο.

Το εμβόλιο, το οποίο χρησιμοποιεί έναν τροποποιημένο ιό που προκαλεί κρυολόγημα για να εκθέσει το ανοσοποιητικό σύστημα στον κορονοϊό, είναι παρόμοιο με εκείνα που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson.

Διαφήμιση