Αρχική Περιβάλλον Έκθεση φωτογραφίας: Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου

Έκθεση φωτογραφίας: Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Σχινιάς Medasset 2
Διαφήμιση

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής υπόσχεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου!», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (Λεωφόρος Αθηνών – Λαυρίου 1) με τη διοργάνωση της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα θαυμάσει τις πανέμορφες παραλίες των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής, θα ενημερωθεί για τις απειλές που υφίστανται και τελικά θα βρεθεί μπροστά σε εικόνες που βάζουν σε πρώτο πλάνο τις προσπάθειες που γίνονται για την αποκατάσταση και προστασία των περιοχών αυτών.

Photo Exhibition e invitation Final

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει την μεγάλη οικολογική και αισθητική αξία των προστατευόμενων περιοχών της Αττικής (στις οποίες περιλαμβάνονται τα Εθνικά Πάρκα Πάρνηθας, Σχινιά και οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές του Σαρωνικού Κόλπου), τα σημαντικά είδη πανίδας και χλωρίδας που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτές, τις απειλές που δέχονται κυρίως από ανθρωπογενείς παράγοντες (μόλυνση), αλλά και τις σημαντικές προσπάθειες που πραγματοποιούνται  για την προστασία τους.

Η έκθεση «Η Προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη ματιά σου» συγκεντρώνει πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από δράσεις πεδίου στις προστατευόμενες περιοχές της Αττικής από τους ερευνητές του MEDASSET, καθώς και φωτογραφίες πολιτών που συλλέχθηκαν μέσα από την υλοποίηση συμμετοχικών δράσεων «Επιστήμης των Πολιτών».

Θα διαρκέσει από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων, από τις 8 έως τις 10 το βράδυ (τηλ. Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου: 22920 25316).

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Προστασίας, Προβολής και Ανάδειξης των Προστατευόμενων Περιοχών Ευθύνης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Περιοχών Αττικής του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», με ανάδοχο έργου το MEDASSET.

Διαφήμιση