Αρχική Περιβάλλον Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πρωτομηνιά με καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πρωτομηνιά με καταιγίδες και χαλάζι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΚΑΙΡΟΣ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ-ΣΥΝΝΕΦΑ
Εικόνα: UNSPLASH/ Sensei Minimal
Διαφήμιση

Με “άγριες διαθέσεις” μπήκε ο Σεπτέμβρης καθώς από σήμερα και για τις επόμενες δύο ημέρες θα σημειωθούν καταιγίδες και χαλάζι σε όλη τη χώρα. Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης (01-09-2022) έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (03-09-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

  • Από σήμερα το βράδυ (01-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
  • Αύριο Παρασκευή (02-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
  • Το πρωί του Σαββάτου (03-09-2022) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Αρναούτογλου: «Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες»

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σήμερα και αύριο ο καιρός, όπως τόνισε νωρίτερα ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για κατά τόπους έντονα φαινόμενα με καταιγίδες, επισημαίνοντας ότι η βόρεια Ελλάδα θα «χτυπηθεί» περισσότερο από τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Αναλυτικά στην ανάρτηση του, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προσοχή στα κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης κατά πάσα πιθανότητα και της πόλης της Θεσσαλονίκης!

302456345 626855112137520 340605

Χάρτης: Όσο πιο κοντά στις πορφυρές κυρίως αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες αλλά να είναι και ισχυρές, οπότε και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν και προβλήματα!! Το ανοιχτό πράσινο υποδηλώνει μικρότερη έως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά φαινόμενα».

Διαφήμιση