Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Χειμώνα στην Ελλάδα επιλέγουν να περάσουν χιλιάδες Αυστριακοί

Χειμώνα στην Ελλάδα επιλέγουν να περάσουν χιλιάδες Αυστριακοί

0
ierissos
Διαφήμιση

Της Δήμητρας Τσώτση

Τα πρώτα σημαντικά δείγματα ανταπόκρισης των βορειοευρωπαίων συνταξιούχων της πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού να περάσουν τις δύσκολες μέρες του χειμώνα στο ήπιο κλίμα της Ελλάδας έρχονται από την Αυστρία.

Έπειτα από επίσκεψη στη Βιέννη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών στο χώρο του τουρισμού με την Αυστριακή ομόλογό του Susanne Kraus Winkler οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν είναι θετικές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ανατολική Χαλκιδική επιλέγεται για προορισμός των off season διακοπών της Ένωσης  Συνταξιούχων Αυστρίας για τα έτη 2023- 2024.

Η ανατολική Χαλκιδική θα υποδεχθεί τουλάχιστον 20.000 Συνταξιούχους της Ένωσης και αυτό θα διευκολυνθεί με την περαιτέρω αύξηση του αριθμού πτήσεων προς την Ελλάδα.

κικιλιας

Πιο οικονομικές οι μέρες του χειμώνα στην Ελλάδα

«Στην Ελλάδα έχουμε έναν γλυκό, ήπιο χειμώνα λίγων ημερών και άρα πολύ μικρότερες ενεργειακές ανάγκες, ενώ οι βορειοευρωπαίοι εταίροι μας έχουν έναν χειμώνα έξι, επτά και οκτώ μηνών με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τεράστιες ενεργειακές ανάγκες. Οπότε, δυνητικά, οι βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα να περάσουν το χειμώνα τους πολύ πιο οικονομικά και με σαφώς μικρότερη οικονομική επιβάρυνση» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει φέτος ο τουρισμός φαίνονται και από τα στοιχεία της αυστριακής αγοράς ταξιδίων (Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, Τour Operators), που αναφέρουν ότι  η Ελλάδα παρουσιάζει τουλάχιστον +15% αύξηση στις αφίξεις αυστριακών τουριστών σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ 2019 ενώ πάνω από 200% σε σχέση με πέρυσι.

τουρισμος Αυστρια

«Η Ελλάδα είναι το 2022 στην κορυφή των αεροπορικών προορισμών από την Αυστρία, και ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών το καλοκαίρι, με αύξηση των πτήσεων αλλά και των προορισμών που έχουν ήδη φτάσει τους 20 σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους tour operators, οι αφίξεις από τα οργανωμένα ταξίδια είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με το 2019» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας που έγινε από την ελληνική Κυβέρνηση, τον ιδιωτικό τομέα, τους ανθρώπους του τουρισμού και τους φορείς του δημοσίου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για ακόμη μια φορά, η προσπάθεια συνεχίζεται» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Αύξηση του αριθμού των πτήσεων από Βιέννη

«Υπάρχει η διάθεση από τη Lufthansa να αυξήσει τις πτήσεις της για το 2023 στην Ελλάδα κατά 30%, η Austrian πετάει από Βιέννη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέσα σε 1,5 και 2 ώρες αντίστοιχα, το ίδιο κάνουν η Aegean και η Sky Express. Όλοι αυτοί καταλαβαίνουν ότι εδώ παρουσιάζεται μία ευκαιρία για τη βιομηχανία, για τους ανθρώπους του τουρισμού, για την οικονομία μας, αλλά και για τους Βορειοευρωπαίους εταίρους μας» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Πτήσεις

Άλλωστε όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού έχουν γίνει όλες οι επαφές και οι συνεννοήσεις ώστε για την επίτευξη του σχεδίου να παραμείνουν ανοιχτά τους επόμενους μήνες τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εξυπηρετήσουν τους βορειοευρωπαίους.

«Οι βορειοευρωπαίοι με τη διαμονή τους στη χώρα μας εκτός του ότι θα εξοικονομήσουν χρήματα– ούτως η άλλως το κόστος ζωής είναι κατά πολύ χαμηλότερο (φαγητό, καφές, συγκοινωνίες, ταξί κ.α.)- θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας και την ελληνική φιλοξενία» κατέληξε λέγοντας ο κ. Κικίλιας.

 

Διαφήμιση