Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά 18 συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων στα είδη παντοπωλείου

18 συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων στα είδη παντοπωλείου

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Σούπερ μάρκετ
Διαφήμιση

Με τις τιμές των τροφίμων να εκτοξεύονται, οι αγορές στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία μπορεί να γίνουν δυσάρεστη εμπειρία αν λίγο ξεφύγουμε από τη λίστα μας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο και να κάνουμε οικονομικές και έξυπνες αγορές.

1. Ψωνίστε προϊόντα με εκπτώσεις. Αυτό μπορεί να μειώσει το κόστος των τροφίμων κατά 15 έως 30%, πράγμα που μπορεί να σημαίνει εξοικονόμηση έως και 1.500 ευρώ ετησίως.

2. Ποτέ μην πηγαίνετε χωρίς λίστα. Η δημιουργία της λίστας αυτής θα πρέπει να είναι συνεχής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με τα μέλη της οικογένειας να προσθέτουν αντικείμενα μόλις συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αντικατασταθούν, και με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γευμάτων. Οργανώστε τη λίστα σύμφωνα με τη διαρρύθμιση του καταστήματος για να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που περνάτε περπατώντας.

3. Μην πηγαίνετε για ψώνια πεινασμένοι ή κουρασμένοι. Θα βρεθείτε να ψάχνετε για αντικείμενα που δεν υπάρχουν στη λίστα. Δεν θα είστε σε θέση να κάνετε σωστές κρίσιμες επιλογές αν ο εγκέφαλός σας είναι εξαντλημένος.

σουπερ μαρκετ

4. Μην παίρνετε παιδιά. Δεν πρόκειται για εκδρομή. Είτε θα σας καθυστερήσουν και θα σας ταλαιπωρήσουν με τις απαιτήσεις τους, είτε θα σας επιταχύνουν τόσο πολύ που θα χάσετε τα ψιλά γράμματα για τις τιμές μονάδας και τις ημερομηνίες λήξης.

5. Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο καρότσι ή καλάθι. Μειώνοντας το χώρο για την μεταφορά των τροφίμων, θα έχετε λιγότερη τάση να παίρνετε περιττά προϊόντα.

6. Ψωνίστε από τη λαϊκή αγορά ή τα παντοπωλεία. Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές σε εποχιακά προϊόντα και άλλα τοπικά παραγόμενα είδη. Υπάρχουν επιλογές για προϊόντα χύμα που είναι πολύ οικονομικά.

7. Αγοράστε χύμα, αλλά πάντα να ελέγχετε την τιμή μονάδας.

8. Προμηθεύεστε μη ευπαθή προϊόντα όταν είναι σε έκπτωση. Αν υπάρχει προσφορά σε κάτι που διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά, αγοράστε πολλά, π.χ. ζυμαρικά ή ντομάτες σε κονσέρβα.

Σούπερ Μάρκετ

9. Αποφύγετε τα προσυσκευασμένα τρόφιμα. Αυτά είναι πάντα πιο ακριβά από την αγορά των μεμονωμένων συστατικών για να φτιάξετε μια ανάλογα μεγάλη μερίδα.

10. Ελέγξτε το ράφι εκκαθάρισης που υπάρχουν στα καταστήματα. Συχνά μπορείτε να βρείτε προϊόντα με έκπτωση 50% επειδή πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους. Αν είναι κάτι που μπορείτε να φάτε γρήγορα ή να καταψύξετε, πάρτε αυτές τις προσφορές.

11. Προσέξτε για σφάλματα του σαρωτή. Τα κομπιούτερ μερικές φορές τα κάνουν θάλασσα ή οι τιμές αλλάζουν και θέλετε να είστε σίγουροι ότι πληρώνετε τη σωστή τιμή.

12 Αποφύγετε το ψιλικατζίδικο. Αν ένα συγκεκριμένο συστατικό (όπως το γάλα) δεν είναι φθηνότερο εκεί, είναι καλύτερο να μην μπείτε καν στο κατάστημα.

Τρόφιμα

13. Πηγαίνετε με το ποδήλατο ή το καρότσι της λαϊκής στο κατάστημα. Μεταφέροντας τα ψώνια σας με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του πόσο αγοράζετε και θα γλιτώσετε χρήματα από τη βενζίνη.

14. Χρησιμοποιήστε μια κάρτα επιβράβευσης ή κουπόνια για να εξασφαλίσετε μικρότερη τιμή ανά προϊόν.

15. Φωτογραφίστε κάθε απόδειξη με το τηλέφωνό σας. Έτσι, τα κρατάτε όλα σε ένα μέρος για να παρακολουθείτε τον (ελπίζω συρρικνούμενο) προϋπολογισμό σας για τα τρόφιμα.

16. Ψάξτε το ντουλάπι σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Μπορεί να βρείτε εκεί αρκετά μικροπράγματα για να φτιάξετε πολλά γεύματα και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε ξεχασμένα υλικά πριν χαλάσουν.

τροφιμα2

17. Ακούστε έντονη μουσική ενώ ψωνίζετε. Τα καταστήματα συχνά παίζουν αργή μουσική για να ενθαρρύνουν τους αγοραστές να περπατούν αργά. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε τα ακουστικά σας και φύγετε από εκεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

18. Μην πάτε για ψώνια! Μείνετε μακριά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως μια εβδομάδα τουλάχιστον. Υποσχεθείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο σπίτι και να τα καταφέρετε μέχρι την ημέρα των επόμενων αγορών.

Διαφήμιση